Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de reforma del Reglament del Congrés dels Diputats sobre la forma en què se ha de prestar el jurament o promesa d’acatament a la Constitució

07/01/2020
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Encara no ha estat presa en consideració.

La iniciativa pretén reformar el Reglament del Congrés dels Diputats pel que fa a la forma en què s'ha de prestar el jurament o promesa d'acatament a la Constitució i es justifica en què s'aporta una major seguretat jurídica i s'eviten alteracions, fraus de llei o interpretacions esbiaixades de la jurisprudència constitucional que desvirtuen el seu sentit de sotmetiment exprés i ple a l'ordenament jurídic.

Així, es fa una nova redacció a l'article 4 del Reglament del Congrés, que determina el procediment i la fórmula de jura o promesa del càrrec per part dels diputats i diputades, indicant que aquest jurament o promesa “es prestarà pel Diputat únicament responent 'Sí , ho juro 'o' Sí, ho prometo ", sense que pugui precedir ni prosseguir cap altra expressió a aquesta afirmació que buidi, limiti o condicioni el seu sentit propi”.

També s'incorpora en l'article 20.1 del Reglament del Congrés com un dels requisits per adquirir la condició plena de diputat la de prestar, en la primera sessió de Ple a què assisteixi, la promesa o jurament d'acatar la Constitució, utilitzant per això, únicament i estrictament, la fórmula establerta anteriorment indicada.

[ INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302