Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

REIAL DECRET LLEI 13/2020, de 7 d'abril, pel qual s'adopten determinades mesures urgents en matèria d'ocupació agrària. (BOE del 8 d’abril de 2020)

20/04/2020
Entrada en vigor: 09.04.20 i fins al 30.06.20

 

Les mesures de simplificació per a la tramitació dels procediments de les entitats gestores de la Seguretat Social i per a la tramitació dels procediments que permetin a el Servei Públic d'Ocupació Estatal i a l'Institut Social de la Marina com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma mantindran la seva eficàcia fins que, després de la finalització de la vigència de l'estat d'alarma, es normalitzi el funcionament de les oficines d'atenció i informació al ciutadà de les diferents entitats gestores de la Seguretat Social, segons resolució que es publicarà al BOE.

Aquest RDL té per objecte afavorir la contractació temporal de treballadors en el sector agrari mitjançant mesures extraordinàries de flexibilització de l'ocupació, de caràcter social i laboral, necessàries per a assegurar el manteniment de l'activitat agrària, durant la vigència de l'estat d'alarma

Els contractes laborals afectats per aquesta mesura seran tots aquells de caràcter temporal per a desenvolupar activitats en règim d'alienitat i dependència en explotacions agràries compreses en qualsevol dels codis de CNAE propis de l'activitat agrària, amb independència de la categoria professional o l'ocupació concreta de l' emprat, la signatura i finalització estiguin compreses en el període indicat en el paràgraf anterior.

S'estableix quins seran els beneficiaris, la compatibilitat amb altres subsidis o prestacions, fent expressa menció al fet que des de l'entrada en vigor d'aquesta disposició als contractats segons aquesta disposició fins al 30 de juny de 2020 no els és aplicable el que assenyala el article 15 de l'RD 625/1985, ni el que preveu l'article 342 de el text refós de la Llei General de la Seguretat Social sobre incompatibilitats

S'adopten mesures extraordinàries de simplificació per a la tramitació dels procediments que permetin a les entitats gestores de la Seguretat Social resoldre de forma provisional en matèria de prestacions de la Seguretat Social, també per a la tramitació dels procediments que permetin a el Servei Públic d'Ocupació Estatal i a l'Institut Social de la Marina. També es regula específicament la concessió de llicències i abonament de retribucions als mutualistes de MUFACE i MUGEJU en situació d'incapacitat temporal durant la vigència de l'estat d'alarma.

Es deroga la D. Addicional 21 del RDL 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a l'COVID-19 sobre incapacitat temporal en situació excepcional de confinament total.

S'estableix una nova regulació de la consideració excepcional com situació assimilada a accident de treball dels períodes d'aïllament, contagi o restricció en les sortides del municipi on tinguin el domicili de les persones treballadores com a conseqüència de virus COVID-19 i de la Prestació extraordinària per a treballadors autònoms en cas de cessament d'activitat per declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Una altra modificació d’interès del RDL 11/2020, es la previsió d'atorgar moratòries de 6 mesos, sense interès, a les empreses i els treballadors per compte propi inclosos en qualsevol règim de la Seguretat Social, que ho sol·licitin i compleixin els requisits i condicions que s'establiran mitjançant una ordre ministerial.

[LLEIS APROVADES CORTS GENERALS]

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2020-4332

 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302