Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Transformació Digital

L’AEPD considera que el termini per comunicar bretxes de seguretat continua vigent

03/04/2020
L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) considera que la suspensió de terminis recollida al Reial Decret 463/2020 no afecta l’obligació de notificar les bretxes de seguretat que afecten les dades personals.
L’AEPD considera que el termini per comunicar bretxes de seguretat continua vigent

Al Reial Decret 463/2020 pel que des del 16 de març de 2020 s’estableix a Espanya l’estat d’alarma per combatre la pandèmia pel COVID-19, a la seva disposició addicional tercera sobre suspensió de terminis administratius s’indica que ‘se suspenen els termes i s’interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic’.

Aquesta norma ha portat a alguns responsables a plantejar dubtes sobre si estan obligats o no a notificar les bretxes de seguretat en els terminis establerts legalment.

Al respecte, l’AEPD considera que la suspensió indicada anteriorment no afecta l’obligació de notificar les bretxes de seguretat que afecten les dades personals, de forma que els responsables i encarregats del tractament resten obligats a notificar davant l’Agència i han de seguir complint amb les seves obligacions si pateixen una bretxa de seguretat de les dades personals que pugui constituir un risc pels drets i llibertats de les persones físiques.

Contactes