Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Comissió de Normativa

DECRET LLEI 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica

06/04/2020
Entrada en vigor: el mateix dia de la publicació al DOGC.

Es preveu la suspensió de l'execució de determinats contractes de centres educatius i edificis, instal·lacions i equipaments públics de Catalunya, així com la suspensió de l'execució d'altres contractes dels ens locals. En relació ambdós es preveu que la suspensió de l'execució dels contractes per aplicació d'aquest Decret llei en cap cas es podrà considerar un motiu per a l'aplicació d'expedients de regulació d'ocupació.

Es regula l’activitat de les meses de contractació durant aquest període, així com la tramitació per emergència

Es regula també la suspensió dels contractes d'obra i serveis o assistències vinculats contractats per l'Administració de la Generalitat o el seu sector públic

A més es determinen previsions en matèria de salut i, amb caràcter excepcional i transitori, amb la finalitat d'afrontar la pandèmia SARS-CoV-2 i durant la vigència del present Decret llei, es declara d'interès públic que el conjunt del personal sanitari del sistema públic pugui desenvolupar altres activitats públiques sanitàries en els sectors, serveis, empreses públiques, centres i unitats que es preveuen en els punts 1 i 2 de l'Acord GOV/183/2013, de 23 de desembre, prorrogat per l'Acord del GOV/185/2019, de 17 de desembre,  i consegüentment, esdevé compatible l'exercici d'aquestes activitats públiques.

D’altra banda es fan previsions sobre el compliment de la transparència i en matèria de transport públic

En l'àmbit d'aplicació dels tributs propis de la Generalitat de Catalunya i dels tributs cedits s'estableix la suspensió de la presentació d'autoliquidacions i pagament dels esmentats tributs fins que es deixi sense efecte l'estat d'alarma establert en el R.D 463/2020, de 14 de març.

També es preveu una compensació de pèrdues per al treball autònom a Catalunya mitjançant un ajut, en forma de prestació econòmica única, per un import màxim de fins a 2.000 euros.

Aquest Decret llei entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC, excepte les previsions referides a  la suspensió de l'execució de determinats contractes de centres educatius i edificis, instal·lacions i equipaments públics de Catalunya, la suspensió de l'execució d'altres contractes dels ens locals, la suspensió de l'execució dels contractes per aplicació d'aquest Decret llei i el fet que, en cap cas, es podrà considerar un motiu per a l'aplicació d'expedients de regulació d'ocupació en aquests casos, així al previsió de suspensió dels contractes d'obra i serveis o assistències vinculats contractats per l'Administració de la Generalitat o el seu sector públic. Totes aquestes entren en vigor el 25.03.2020.
 

[LLEIS APROVADES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=871223&language=ca_ES

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302