Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ)

La CRAJ informa: Inici del sistema de notificacions telemàtiques del sistema e-Justicia: Noticat

06/03/2020
Per part del Departament de Justícia ha informat que continua amb el desplegament i imminent posada en marxa del nou mòdul de notificacions telemàtiques del sistema e-justícia.cat, anomenat NOTICAT. Aquest mòdul és l’equivalent del sistema Lexnet, però amb l’avantatge que ja està integrat dins de la gestió processal (tramitació) del propi e-justícia.cat.
La CRAJ informa: Inici del sistema de notificacions telemàtiques del sistema e-Justicia: Noticat

L’activació del NOTICAT està prevista a partir del proper dia 24 de març, començant pels Jutjats Socials de Barcelona i respecte als advocats/des que actuen davant aquesta jurisdicció, si bé no afecta als advocats i advocades d'organismes públics (INSS, TGSS,...).

De manera prèvia han estat realitzades proves pilot del sistema a l’àmbit mercantil i contenciòs administratiu amb l’Advocacia de l’Estat, a l’àmbit social amb advocats/des, graduats/des socials voluntaris i representants de sindicats i amb advocats/des compareguts en procediments tramitats davant el Jutjat de Primera Instància núm 50 bis de Barcelona.

Posteriorment, s'anirà desplegant envers les altres jurisdiccions on s'està utilitzant el sistema e-Justícia per a la presentació de demandes i escrits per via telemàtica (administratiu, civil, mercantil).

Les notificacions es realitzaran a través de la plataforma e-Justicia, Extranet del professional, per la qual cosa és recomanable consultar-la diàriament per comprovar si han estat practicades notificacions, atès que l'article 160.2 LEC preveu que en el termini de 3 dies sense que el destinatari accedeixi al contingut, s'entendrà practicada la notificació. El sistema possibilita indicar un correu electrònic per rebre avís de les notificacions.

En cas que es produeixi alguna incidència general del sistema s'efectuarà una certificació per part de l'Administració, que es publicarà a la plataforma. Les problemàtiques individuals s'hauran de comunicar per realitzar, al seu cas, una gestió i certificació específica.

El sistema permet la substitució a instància de l'advocat o advocada designat, mitjançant la designació d'un altre advocat o advocada que pot rebre les notificacions durant el període de temps que indiqui en el sistema.

El proper dia 19 de març a les 18.30 h tindrà lloc una sessió informativa a l'ICAB en relació a aquest nou sistema de notificacions (8a. planta C/Mallorca 283) a la que us convidem a assistir per tal de conèixer les novetats d'aquest sistema. Oberta la inscripció.

Us facilitem un video il·lustratiu sobre el funcionament del nou sistema que podeu consultar en el següent enllaç
https://seujudicial.gencat.cat/ca/que_cal_fer/Soc-un-professional-del-dret/ejusticia/videos-guies-i-manuals/videos/

I tres guies addicionals informatives:

 

Documents

Contactes