Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Crisi sanitària

Comunicat en relació a les mesures de seguretat en la prestació del dret a la defensa

20/03/2020
Davant l'extraordinària situació d'emergència sanitària provocada pel COVID-19, que requereix d'una responsabilitat col·lectiva per coordinar la prestació de l'essencial dret a la defensa amb les mesures de seguretat determinades per les autoritats sanitàries, i atès que la disposició de guants, mascaretes i altres equips de protecció personal no estan resultant suficients en número per a totes aquelles persones col·legiades que, malgrat la suspensió general dels terminis processals, han d'anar a les dependències policials i judicials per atendre aquells casos urgents i inajornables, des de l'ICAB estem treballant per tal de què els desplaçaments i els contactes es redueixin al mínim imprescindible.
Comunicat en relació a les mesures de seguretat en la prestació del dret a la defensa

En aquest sentit, hem demanat al TSJC que les assistències a detinguts i investigats es facin preferentment a través de mitjans telemàtics bidireccionals d'acord amb el que es preveu tant a l'art. 229.3 LOPJ com en diversos preceptes de la LeCrim, com l'art. 325 on es recull la possibilitat d'utilitzar aquests sistemes quan concorrin "raons d'utilitat, seguretat o ordre públic".

Per això, us posem en coneixement que durant la setmana vinent es preveu s'implementarà, si tot segueix el seu curs, l'aplicació de videoconferències de codi obert JITSI MEET, sobre la que us informarem en brevetat a través de la pàgina web i d'un Flaix Col·legial específic, per tal de què tingueu els vostres equips informàtics a punt i pugueu utilitzar aquest sistema.

Des del Col·legi volem expressar el nostre més sincer agraïment, respecte i admiració a tots aquells advocats i advocades pel seu compromís i la seva entrega per garantir els drets de la ciutadania en uns moments tan complicats.