Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Secció de Dret Penal

Novetats de jurisprudència - Secció de Dret Penal 012020

27/01/2020
S'adjunten a continuació novetats del Tribunal Europeu de Drets Humans, del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem.

TRIBUNALS

Tribunal Europeu de Drets Humans

STEDH, assumpte Berasategui Escudero y Arruabarena v. España de data 26/11/19, que considera que s’ha lesionat l’article 6 CEDH amb motiu de què el Tribunal Constitucional va inadmetre un recurs d’amparament per no haver formulat prèviament incident de nul·litat en un cas d’acumulació jurídica de condemnes imposades en diferents estats.

STEDH, assumpte Pardo Campoy y Lozano Rodríguez v. España de data 14/1/2020, que considera que s’ha lesionat l’article 6 CEDH amb motiu d'un supòsit de delicte urbanístic, l'acusat absolt en primera instància és condemnat en segona instància per l’Audiència Provincial sense vista oral i ser escoltats.


Tribunal Constitucional

Sentència 172/2019, de 16 de desembre i sentència 149/2019, de 25 de novembre: ambdues sentències estimen lesió de drets fonamentals per haver estat absolts els acusats en primera instància i haver estat condemnats en segona instància.  

https://hj.tribunalconstitucional.es/HJ/es/Resolucion/Show/26188;
https://hj.tribunalconstitucional.es/HJ/es/Resolucion/Show/26107

Sentència 95/2019, de 16 de juliol, que estima la lesió del dret fonamental a la tutela judicial efectiva en la seva vessant d’accés als recursos legalment establerts , per haver-se inadmès el recurs d’apel·lació quan s’havia demanat la suspensió del termini.


Tribunal Suprem

Sentència 532/2019, de 4 de novembre, que en un cas de confirmació de  sentència condemnatòria en un procediment jurat,  fixa una sèrie de regles o principis per entendre suficient la prova indiciària per condemnar.

Contactes