Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ) › Crisi sanitària

Acord governatiu per a la implementació preferent de la declaració de detinguts per videoconferència

26/03/2020
Adjuntem acord governatiu de la magistrada degana de Barcelona sobre l'ús de la videoconferència amb els detinguts, així com l'acord governatiu de 30 de març en relació a qüestions organitzatives de la seva implementació.
Acord governatiu per a la implementació preferent de la declaració de detinguts per videoconferència

En data 26 de març de 2020, s'ha ACORDAT LA IMPLEMENTACIÓ PREFERENT DE LA DECLARACIÓ DE PERSONES DETINGUDES PER VIDEOCONFERÈNCIA, que us adjuntem.

1. Declaració en seu policial
Els advocats i advocades podran dur a terme l'entrevista amb la persona detinguda mitjançant l'ús de la videoconferència.

Els lletrats rebran l'atestat o la part essencial del mateix per a poder realitzar la seva funció de defensa.

2. Declaració en seu judicial
Segons el comunicat emès, el lletrat/a podrà optar entre traslladar-se a la seu judicial o fer-ho en seu policial. Si decideix fer-ho des de dependències policials ho comunicarà telefònicament al Jutjat de guàrdia.

Per a dur a terme les videoconferències es procurarà utilitzar l'equipament mòbil de videoconferència entre l'àrea de custòdia detinguts o una altra zona habilitada a l'ús i la sala de vistes.

A la vista que l'acord és de data 26 de març, i estem gestionant amb els cossos i forces de seguretat el sistema de videoconferències, us informem que hem treballat perquè les videoconferències d'assistència a la persona detinguda puguin estar operatives a partir del dilluns 30 de març de 2020.

Us recomanem que tingueu instal·lats sistemes que permetin l'ús de les videoconferències, com la plataforma gratuïta: jitsi meet, que segons ens han indicat verbalment, serà utilitzada pels Mossos d'Esquadra.

Recordeu tenir el certificat ACA vigent atès que les declaracions se signaran digitalment.

Estem duent a terme les gestions necessàries per a facilitar-vos la informació permanentment actualitzada.

Així mateix, el 30 de març s'ha publicat l'ACORD GOVERNATIU EN RELACIÓ A QÜESTIONS ORGANITZATIVES RESPECTE LA IMPLEMENTACIÓ PREFERENT DE LA DECARACIÓ DE DETINGUTS PER VIDEOCONFERÈNCIA, que també adjuntem. Aquest entrarà en vigor a partir del dijous 2 d'abril de 2020: 

  1. Amplia l'acord de declaració de persones detingudes a les persones 'presentades' en les Comissaries dels Mossos d'Esquadra a resultes dels requeriments dels jutjats de violència de gènere.
  2. Concreta les sales de vistes que hauran de ser utilitzades pels Jutjats de guàrdia a l'objecte de garantir i unificar les tasques de neteja diàries de les mateixes.
  3. Els serveis de seguretat permetran l'accés a les plantes on s'efectuïn les videoconferències als/les Lletrats/des i intèrprets.

Documents

Contactes