Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de creació d'un fons de compensació per a les víctimes de l'amiant

20/01/2020
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. És una proposició de llei del Parlament Basc. Encara no ha estat presa en consideració.

La proposició crea el Fons per a la indemnització de les víctimes de l'Amiant, com a organisme autònom de caràcter administratiu, adscrit al Ministeri que tingui assumides les competències en matèria de seguretat social, amb personalitat jurídica i capacitat d'obrar, per al compliment dels seus fins, que són els de la reparació íntegra dels perjudicis tant de tota aquella persona que hagi obtingut el reconeixement d'una malaltia professional ocasionada per l'amiant com de tota persona que hagi patit un perjudici resultant d'una exposició a l'amiant en el territori d'Espanya.

Es determina els recursos de què disposarà (cotitzacions efectuades pels empresaris públics i privats, que contractin treballadors per compte d'altri, aportacions de les mútues d'accidents de treball i malalties professionals, quantitats obtingudes per subrogació, i consignacions o transferències que puguin fixar-se en els Pressupostos Generals de l'Estat, entre d'altres).

Estan obligats a cotitzar al Fons tots els empresaris públics i privats, pels treballadors i treballadores per compte d'altri que tinguin al seu servei, vinculats per relació laboral ordinària i les mútues d'accidents de treball i malalties professionals.

S'estableix que podran obtenir la reparació íntegra dels seus perjudicis i el procediment per a això. Una vegada dictada la resolució d'indemnització i acceptada per la persona sol·licitant, el Fons se subrogarà en tots els drets i accions que corresponguessin als titulars del dret contra la persona responsable del perjudici i contra les persones o organismes que haurien de reparar el dany total o parcialment.

La posada en marxa i inici d'activitats del Fons per a la indemnització de les Víctimes de l'Amiant es farà amb càrrec als pressupostos generals que s'aprovin en l'any següent a l'aprovació de la Llei de creació d'un Fons de Compensació per a les Víctimes de amiant.

[ INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302