Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Protocol sobre suspensió d’actes judicials per coincidència d’assenyalaments dels advocats i advocades, per maternitat, paternitat, matrimoni o defunció d’un familiar

22/01/2020
La Comissió Mixta, formada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Consell de l’Advocacia Catalana i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha aprovat un nou protocol que proporciona criteris orientadors sobre suspensió d’actes judicials per coincidència d’assenyalaments dels advocats o advocades.
Protocol sobre suspensió d’actes judicials per coincidència d’assenyalaments dels advocats i advocades, per maternitat, paternitat, matrimoni o defunció d’un familiar

El document proporciona criteris per prioritzar els assumptes amb independència de la data d’assenyalament, així com criteris orientatius sobre les suspensions i sobre la consideració del servei de guàrdia del torn d’ofici d’assistència a la persona detinguda. El protocol incorpora la maternitat o paternitat, el matrimoni o la constitució com a parella de fet, entre els supòsits en què es poden suspendre els assenyalaments. També preveu la suspensió dels assenyalaments per tractaments de fertilitat que requereixin d’una intervenció clínica o d’un període de repòs, amb prescripció facultativa.

Es proposa, a més, la suspensió d’assenyalaments en cas de defunció, així com del funeral d’una persona lligada en línia directa o col·lateral per consanguinitat o afinitat fins al segon grau, i no s’efectuarà el futur assenyalament fins transcorreguts de 3 a 5 dies naturals.

Quan l’advocat o advocada estigui de guàrdia del torn d’ofici, això podrà motivar que no se li assenyalin actes processals per al període de guàrdia, o que es suspenguin els actes processals que s’assenyalin després d’haver-se assignat aquest servei de guàrdia.

En els casos en què s’hagués produït una suspensió, l’òrgan judicial, per evitar una ulterior suspensió, procurarà comptar amb l’acord dels advocats i advocades per efectuar el nou assenyalament. En cas de pluralitat de parts, intervindrà el col·legi corresponent per tal de trobar una nova data d’assenyalament que serà consensuada entre tots els advocats i/o advocades intervinents.

Tant els Tribunals com els professionals que intervenen en els processos judicials procuraran aplicar els presents criteris orientatius amb flexibilitat, per tal d’aconseguir disminuir el nombre de suspensions i minimitzar els trastorns que ocasionen.

Aquest Protocol ha estat aprovat amb l’Informe favorable del Consejo General del Poder Judicial.

Documents