Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

LLEI 1/2020, del 17 de febrer, de modificació de la Llei 14/2017, de la renda garantida de ciutadania (DOGC del 20 de febrer de 2020)

02/03/2020
Entrada en vigor: 21/02/2020

Es modifiquen els articles 4.4; 7.1 d); 8.1 c); i la Disposició Addicional Quarta de la Llei 14/2017, de la renda garantida de ciutadania.

La modificació de la Llei indicada es justifica perquè s’ha constatat que el termini de carència d'ingressos és excessivament llarg per a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Així mateix, es manifesta que s’ha constatat que una de les causes de les denegacions de sol·licituds de la prestació respon a interpretacions restrictives de la manca d'ingressos.

Per això, per a evitar que aquestes pràctiques persisteixin i atès que no es comptarà amb un reglament de la Llei de la renda garantida de ciutadania fins el 2020, es modifica la formulació de la manca d'ingressos per tal que tingui una concreció més gran. També es reformula la determinació dels casos que són compatibles amb la percepció de la prestació econòmica de la renda garantida de ciutadania i que no computen com a ingressos per a determinar el llindar econòmic.

[ LLEIS APROVADES. PARLAMENT DE CATALUNYA ]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302