Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Decret llei 2/2020 de necessitats financeres del sector públic en pròrroga pressupostària i de modificació del text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya

17/02/2020
Aquest Decret llei entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La manca d'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020 ha comportat la situació de pròrroga pressupostària de la Llei 4/2017, del 28 de març, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2017.

Si per qualsevol motiu l'1 de gener el pressupost no està aprovat, es considerarà prorrogat automàticament el de l'any anterior en els seus crèdits inicials fins a l'aprovació i la publicació dels nous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per això, mentre es mantingui la situació de pròrroga pressupostària en l'exercici 2020 i, sense perjudici del marc legal que comporta la situació de pròrroga, s’adeqüen determinades necessitats financeres que, per raó de necessitat urgent, no es poden ajornar.

L'article 1 d'aquest decret llei regula les autoritzacions per a endeutament, atorgament d'avals i altres garanties que s'ha estimat que seran necessàries per a atendre les necessitats públiques, en els diferents apartats que es recullen.

L'article 2 modifica l'article 73.1 i de l'apartat 6 de la D. Addicional 17 del text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre. L'apartat 6 de la dita D. Addicional preveu el tipus d'interès que és d'aplicació al col·lector de salmorres, tant pel que fa a la infraestructura existent com la que resta pendent d'executar. Es modifica aquest apartat per a que només s'apliqui a la infraestructura que es troba en servei en l'actualitat. Tal fet determina que calgui modificar l'article 73.1 per tal d'incloure la magnitud relativa al tipus d'interès en la regulació vigent. La D. Addicional d’aquest Decret Llei preveu autoritzar els departaments de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda i de Territori i Sostenibilitat a portar a terme el que sigui necessari en període de pròrroga per tal d'iniciar la tramitació del projecte de mitigació del risc d'inundació al barri de la Salut del terme municipal de Salou, previst per a mitigar les continues inundacions per l’activitat hidrològica del Barranc de Barenys, ubicat a Salou.

Així mateix, i com a conseqüència de les sentències del TDJC que van declarar nul el Pla parcial sector 3 Pomeres-Barenys, es va donar origen a un acord entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Salou per a la redacció d'un projecte constructiu d'endegament del Barranc de Barenys, projecte que ha estat aprovat en data 9 de maig de 2019 per l'Agència Catalana de l'Aigua, donant solució a la problemàtica plantejada, l'execució del qual resulta urgent, atesa la problemàtica exposada de continues inundacions.

[ LLEIS APROVADES. PARLAMENT DE CATALUNYA ]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302