Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L'ICAB i el Consejo General del Poder Judicial signen un conveni de col·laboració per impulsar la ‘Segona oportunitat’

10/03/2020
La degana de el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, el president de Tribunal Suprem i el president del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, han signat un acord de col·laboració avui a Madrid.
NOTA DE PREMSA: L'ICAB i el Consejo General del Poder Judicial signen un conveni de col·laboració per impulsar la ‘Segona oportunitat’

• La degana de el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, el president de Tribunal Suprem i el president del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, han signat un acord de col·laboració avui a Madrid

 • El conveni tindrà una vigència de tres anys i permetrà aprofundir en el coneixement d'una matèria que és objecte d'un nombre important de processos judicials

Barcelona, 10 de març de 2020.- El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha signat avui un acord de col·laboració amb el Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) amb l'objectiu d'impulsar el mecanisme de la ‘Segona Oportunitat’. El conveni tindrà una vigència de tres anys i permetrà aprofundir en el coneixement d'una matèria que és objecte d'un número important de processos judicials. La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, el president del Tribunal Suprem i el del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, han signat l'acord de col·laboració a Madrid. L’acte ha comptat amb l’assistència del secretari i president de la Comissió de Normativa de l’ICAB, Jesús Sánchez, y de Martí Batllori, coordinador del Grup de Treball de la ‘Segona oportunitat’ del Consell de l’Advocacia Catalana, entre altres autoritats.

El mecanisme de la 'Segona oportunitat' és una eina que té per objectiu que una persona física que s'ha vist immersa en una situació d'insolvència patrimonial de la qual no és culpable disposi de la possibilitat d'encarrilar novament la seva vida, a través d'aquesta eina es brinda solució al problema del sobreendeutament, mitjançant un procediment que li pot permetre una exoneració dels deutes.

Aquest Conveni té per objecte establir el marc de col·laboració a desenvolupar entre el Consejo General del Poder Judicial i el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, en diferents àrees d'interès comú, per a l'impuls, la difusió i la millor forma d’aplicació del mecanisme de la Segona oportunitat, per tal de proporcionar als jutges, magistrats de Barcelona, així com a advocats i advocades, les eines necessàries en l'exercici dels seus respectius àmbits, jurisdiccional i professional, mitjançant activitats formatives que repercuteixin en un millor exercici de les mateixes.

Fa un any, el Grup de Treball de la 'Segona Oportunitat' de l’ICAB i el Consell de l'Advocacia Catalana van presentar el mecanisme de la ‘Segona Oportunitat' davant representants de tota l'advocacia espanyola. L'ús de mecanismes de solució al sobreendeutament està molt estès a Anglaterra (amb més de 230.000 expedients en 2018), França (amb més de 160.000) o Alemanya (amb més de 80.000) mentre que a Espanya han recorregut al concurs consecutiu 3.839 persones en 2018.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat