Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L'ICAB i la Federació de Col·legis d'Advocats d'Europa han signat la 'Declaració de Barcelona'

06/02/2010
Arran d’aquesta ‘Declaració d’homologació de títols de formació a Europa’ es facilita la mobilitat per realitzar cursos de formació continuada entre els col·legis dels països signants
NOTA DE PREMSA: L'ICAB i la Federació de Col·legis d'Advocats d'Europa han signat la 'Declaració de Barcelona'

 

  • La signatura ha tingut lloc a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona, en el marc dels actes organitzats a nivell internacional amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort


Barcelona 6/2/2010. Avui, 6 de febrer, el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) i la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE) han signat ‘La Declaració de Barcelona’.

La formalització d’aquest acord ha tingut lloc a través de les signatures del degà de l’ICAB, Pedro L. Yúfera; del president de la FBE, Michel Benichou; de la degana de l’Ordre  des Avocats de Montpellier, Laetitia Janbon; del degà de l’Ordre des Avocats de Clermont-Ferrand, Jean Luc Gaineton; del degà del Col·legi d’Advocats de Màlaga, Manuel Camas; del representant del Conseil National des Barreaux, Crhistian Lestorunelle; del representant del Consiglio Nazionale Forense, Aldo Bulgarelli; del president de Rechtsanwaltskammer Frankfurt Am Main, Lutz Simon; i del degà de  l’Ordre des Avocats de Toulouse, François Axisa.

Arran d’aquest acord, que ha estat impulsat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, als col·legiats que realitzin un curs en un col·legi diferent del seu però que sigui membre de la FBE, els hi serà reconegut automàticament com a formació continuada els cursos realitzats. Això és possible perquè els criteris respecte de la formació inicial i continuada dels advocats s’han homologat a nivell Europeu, i això permetrà potenciar la mobilitat professional i la internacionalització de l’advocacia.



Convenis d’agermanament
L’ICAB també ha signat un conveni d’agermanament amb els Col·legis d’Advocats de Rabat, Franckfurt i Clermont-Ferrand. Gràcies a aquests, joves advocats col·legiats de Barcelona  podran realitzar estades en despatxos d’advocats al Marroc, Alemanya i França, i a la inversa.

Barcelona, capital de l’advocacia internacional
Barcelona s’ha convertit avui en la capital de l’advocacia internacional ja que dins el marc d’actes programats per commemorar Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, lletrats d’arreu del món s’ha donat cita a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona per signar aquests convenis i també per seguir les “Trobades de Barcelona”, que enguany han tractat el tema: “Crisi i l'advocacia: back to the basics ‘.