Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: El conseller de Justícia clausura el 7è European Jurists' Forum amb més de 700 participants

20/04/2013
Juristes procedents d’Alemanya, Àustria, Lituània, Suècia, Hongria, Albània, Corea, Brasil, Mèxic han analitzat durant tres dies les novetats relacionades amb l’actualitat jurídica europea. Entre aquests temes, cal destacar aspectes com la protecció i responsabilitat dels consumidor en relació al mercat de productes financers; la funció i competències de la futura fiscalia europea, o la lliure circulació de persones a la zona euromediterrània

Barcelona 20/4/2013. El conseller de justícia, Germà Gordó, juntament amb Pedro L. Yúfera, degà del Col•legi d’Advocats de Barcelona, i Eugeni Gay, exvicepresident del Tribunal Constitucional, exdegà de l’ICAB i expresident del Consejo General de la Abogacía española (CGAE) han clausurat la setena edició de l’European Jurists’ Forum, un dels màxims esdeveniments jurídics internacionals sobre dret.

Més de 700 juristes s’han reunit durant tres dies (del 18 al 20 d’abril) a Barcelona per analitzar les principals novetats en relació del dret europeu. Ha estat en el marc la 7a edició de l’European Jurists’ Forum (EJF), una trobada internacional organitzada pel Col•legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), l'Academy of European Law (ERA) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que s’ha celebrat per primera vegada en una ciutat d’Espanya.

El degà dels advocats de Barcelona ha declarat que “aquesta trobada és el colofó dels congressos que ha organitzat aquesta corporació en els darrers 4 anys per tal de facilitar als advocats l’accés a les novetats legislatives en matèria de dret europeu i la internacionalització de la professió. També s’ha situat de nou Barcelona com un ciutat referent en l’àmbit del dret”.  Yúfera també ha destacat l’alta participació de juristes estrangers, especialment procedents d’Alemanya, Àustria, Lituània, Suècia, Hongria, Albània, Bulgària, Corea, Brasil, Mèxic.  Per últim, el degà ha agraït la col•laboració dels patrocinadors, sense els quals l’èxit d’aquesta trobada no hauria estat possible.

L’European Jurists’ Forum ha permès que els participants coneguin les novetats en relació a tres grans blocs: dret privat i dels negocis (crisi bancària, inversió privada i insolvència); nous horitzons del dret penal europeu i l’àmbit del dret públic en relació a la migració i la política. Per aquest motiu, les conferències s’han realitzat de forma paral•lela i els assistents s’han distribuït en tres grups de treball, les conclusions de les quals han estat presentades aquest matí.

Entre les conferències realitzades cal destacar el debat sobre la mobilitat societària  a la Unió Europea; la insolvència dels holdings, o els instruments jurídics per la reestructuració dels deutes sobirans i del sector bancari; en l’àmbit del dret penal es parlarà de la creació d’una fiscalia europea, de l’ús de les noves tecnologies, o la responsabilitat penal de les persones jurídiques en els casos dels delictes transfronterers; mentre que sobre el nou sistema europeu d’asil s’ha abordat els reptes de l’espai Schenguen i la lliure circulació de les persones a la zona euro mediterrània.

També cal ressaltar la participació com a ponents de reconeguts juristes com José Maria Fernández Seijo, magistrat del jutjat mercantil 3 de Barcelona; Niamh Moloney, catedràtica del Departament de Dret de la London, Chiara Zilioli, directora adjunta del Servei Juridic del Banc Central Europeu; Adán Nieto Martín, catedràtic de dret penal de la Universitat de Castella-La Manxa;  Peter Csonka; director general de Justícia de la Comissió Europea; Cándido Conde-Pumpido, magistrat de la Sala Segona del Penal del Tribunal Suprem i exfiscal general; Anna Terrón, exdiputada del Parlament europeu i exsecrataria d’Estat d’Immigració i Emigració del Govern espanyol; Ramon Rodríguez Arribas, vicepresident del Tribunal constitucional de Madrid, entre d’altres.


European Jurists’ Forum

El primer EJF va tenir lloc a Nuremberg el 2001, i els següents van ser a Atenes el 2003, a Ginebra el 2005, a Viena el 2007, a Budapest el 2009 i a Luxemburg el 2011.

El Col•legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), des de la seva fundació, el 17 de gener de 1833, té per objectiu defensar la professió d'advocat i la promoció de la imatge de l'advocacia dins la societat. La Corporació compta actualment amb 22.864 col•legiats, dels quals més de 16.402 són advocats exercents i 6.462 no exercents que també poden beneficiar-se de certs serveis com a membres de l'ICAB. Un dels objectius més ferms de l'ICAB és el de la internacionalització de l'advocacia.

L'Academy of European Law Academy (ERA) es una fundació pública amb seu a Trèveris, Alemanya, que va nèixer el 1992 per iniciativa del Parlament europeu. Ofereix tot tipus de cursos de formació en els diferents camps del Dret de la Unió Europea, servint igualment com a fòrum de debat, per a tots els professionals del Dret: jutges, fiscals, advocats, notaris, o juristes de l'administració pública. La gran majoria dels Estats membres de la UE són membres de la fundació de l'ERA.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és una universitat pública creada el 1968. Actualment està considerada una de les millors universitats espanyoles, situant-se entre els tres primers llocs en els diferents rànquings nacionals i internacionals. Des de l'any 2009, la UAB ha estat considerada Campus d'Excel•lència Internacional per la seva qualitat acadèmica i investigadora. En l'actualitat, un dels reptes que afronta aquesta universitat és la seva internacionalització