Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA - ‘Les Assises de la Mediterrània' fixen a Barcelona la seu de l’organisme unitari de l’advocacia per a la Mediterrània

26/03/2012
La vintena edició de les Assises de la Mediterrània ('Trobades de la Mediterrània) s’ha clausurat amb l’objectiu de crear un organisme jurídic d’àmbit mediterrani integrat per la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE), la Associació de la lliga àrab (ALU), el Foro Hispanomarroquí de juristes, la Comissió de la Mediterrània de la FBE, i la Unió internacional d’advocats (UIA). La seu d’aquest organisme estarà a Barcelona.
NOTA DE PREMSA - ‘Les Assises de la Mediterrània' fixen a Barcelona la seu de l’organisme unitari de l’advocacia per a la Mediterrània

La seva funció serà analitzar, estudiar i assessorar i integrar els processos juridicosocials d’ambdues riberes del Mediterrani.

Amb el títol 'Les transformacions socials en el món àrab',  les jornades d’enguany han reunit els dies 23 i 24 de març al Palau de Pedralbes de Barcelona advocats, polítics, periodistes i d’altres professionals.

L’objectiu ha estat fer balanç dels canvis polítics que ha viscut la regió arran de l’anomenada Primavera Àrab i emetre recomanacions per a la gestió de les transicions democràtiques.

Les sessions també han servit per posar les bases per la creació d’un organisme unitari de l’advocacia per a la Mediterrània, de la qual properament es redactaran els estatuts i es formalitzarà.

Assises de la Mediterrània

Hi ha pres part, entre d’altres, l’advocat i “pare” de la Constitució espanyola, Miquel Roca; el catedràtic de Dret Constitucional, Joan Vintró;  la corresponsal de la Cadena Ser a l’Orient Pròxim, Carla Fibla; la periodista i autora del llibre “Guerres del teclat”, Lali Sandiumenge; el degà de la Facultat de dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep Ma. de Dios Marcer;  el director general de l’IEMed, Andreu Bassols; el president de la Comissió de la Mediterrània de la FBE, Domenico Insanguine; el degà del Col·legi d’Advocats de València,  Mariano Duran, i el degà de l’ICAB, Pedro Yúfera.

Entre altres qüestions, es va debatre sobre els reptes de les reformes constitucionals al món àrab, especialment pel que fa a qüestions com laïcitat, llei islàmica i garantia de les llibertat fonamentals; el paper de l’advocacia a la Mediterrània en la reforma legislativa i constitucional dels països àrabs; les perspectives socials i el paper dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, així com la necessitat de crear un organisme unitari de l’advocacia per a la regió.

Les Assises han estat organitzades per la Comissió de la Mediterrània  de la FBE, els col·legis d’advocats de Barcelona i València i l’IEMed.

Barcelona 27/3/2012.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat