Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Secció de la Infància i de l'Adolescència

Presentat a l’ICAB el projecte 'Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents'

16/12/2013
Aquest dilluns, 16 de desembre, s’ha presentat al Col·legi d’Advocats de Barcelona el projecte 'Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents'.
Presentat a l’ICAB el projecte 'Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents'

Aquest programa té com a objectiu establir, amb la participació d’un equip multidisciplinar (format per jutges, advocats, fiscals, psicòlegs, Mossos d’Esquadra, metges forenses, especialistes EAT, etc.), un manual de bones pràctiques  per tal que els diferents operadors que intervenen en les investigacions penals relacionades amb abusos sexuals a menors resolguin tots aquells aspectes detectats com a millorables. D’aquesta manera s’actualitzarà i es modernitzarà el protocol Marc creat el 2005 a instància del Síndic de Greuges.

Han presentat aquesta iniciativa el degà del Col·legi Advocats de Barcelona, Oriol Rusca; la presidenta de la Fundació Vicki Bernadet, Vicki Bernadet; el director general de la Policia- Mossos d’Esquadra, Manel Prat;  el director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Josep-Xavier Hernández; el magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona Santiago Vidal; el Síndic de Greuges, Rafel Ribó i el sotsdirector general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Benestar Social i Família, Joan Mayoral.  En el projecte hi participaran també la Universitat de Barcelona i d’altres entitats socials.

Durant la presentació s’ha explicat el procediment que se seguirà per definir aquest protocol. En aquest sentit, es realitzarà al llarg del primer trimestre del 2014 un curs formatiu adreçat a tots els professionals afectats. També s’organitzarà un congrés, l’últim trimestre, on hi participaran psicòlegs, juristes i comandaments policials d’Islàndia, Bèlgica, Canadà i Alemanya per donar a conèixer els protocol d’actuació que en aquesta matèria segueixen en els respectius països. La seva experiència servirà per realitzar unes conclusions que analitzaran i establiran quins aspectes poden servir per lluitar en la nostra societat contra aquesta xacra social

La primera de les conferències del projecte Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents tindrà lloc el dilluns 20 de gener de 2014 a la seu de l'ICAB.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat