Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: Barcelona acull per primera vegada el 7è European Jurists' Forum (de 18 al 20 d’abril)

11/03/2013
Un congrés europeu, organitzat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, l'Academy of European Law i la Universitat Autònoma de Barcelona, que serà una oportunitat única per a l’advocacia per estar al dia de l’actualitat jurídica europea
NOTA DE PREMSA: Barcelona acull per primera vegada el 7è European Jurists' Forum (de 18 al 20 d’abril)

Barcelona 11/3/2013. El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) l'Academy of European Law (ERA) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitzen del 18 al 20 d’abril la 7à edició de l’European Jurist’s Forum (EJF).  Una trobada internacional que per primera vegada se celebrarà a Barcelona, ja que se celebra biennalment a diferents estats d'Europa, i que reunirà a experts juristes europeus per analitzar les principals qüestions de l’actualitat jurídica europea.

La trobada serà inaugurada el 18 d’abril per Sa Altesa Reial el príncep d’Astúries i el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera. Mentre que la vicepresidenta de la Comissió Europea Viviane Reding clausurà l’acte.

Els temes de debat d’aquesta edició se centraran en tres grans blocs: dret privat i dels negocis (crisi bancària, inversió privada i insolvència); nous horitzons del dret penal europeu i l’àmbit del dret públic en relació a la migració i la política. 

D’aquesta manera, es debatrà sobre la mobilitat societària  a la Unió Europea; la insolvència dels holdings, o els instruments jurídics per la reestructuració dels deutes sobirans i del sector bancari; en l’àmbit del dret penal es parlarà de la creació d’una fiscalia europea, de l’ús de les noves tecnologies, o la responsabilitat penal de les persones jurídiques en els casos dels delictes transfronterers; mentre que sobre el nou sistema europeu d’asil s’abordarà els reptes de l’espai Schenguen i la lliure circulació de les persones a la zona euro mediterrània.

Durant els tres dies de l'esdeveniment els participants es distribuiran en tres grups de treball, de manera que tindran una oportunitat única d’estar al dia de l’actualitat jurídica internacional i de contribuir a la construcció d'una àrea jurídica europea.

European Jurist’s Forum
El primer EJF va tenir lloc a Nuremberg el 2001, i els següents van ser a Atenes el 2003, a Ginebra el 2005, a Viena el 2007, a Budapest el 2009 i a Luxemburg el 2011.

L'Academy of European Law Academy (ERA) es fundació pública amb seu a Trèveris, Alemanya, que va nèixer el 1992 per iniciativa del Parlament europeu. Ofereix tot tipus de cursos de formació en els diferents camps del Dret de la Unió Europea, servint igualment com a fòrum de debat, per a tots els professionals del Dret: jutges, fiscals, advocats, notaris, o juristes de l'administració pública. La gran majoria dels Estats membres de la UE són membres de la fundació de l'ERA.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és una universitat pública creada el 1968. Actualment està considerada una de les millors universitats espanyoles, situant-se entre els tres primers llocs en els diferents rànquings nacionals i internacionals. Des de l'any 2009, la UAB ha estat considerada Campus d'Excel•lència Internacional per la seva qualitat acadèmica i investigadora. En l'actualitat, un dels reptes que afronta aquesta universitat és la seva internacionalització.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), des de la seva fundació, el 17 de gener de 1833, té per objectiu defensar la professió d'advocat i la promoció de la imatge de l'advocacia dins la societat. La Corporació compta actualment amb 22.864 col•legiats, dels quals més de 16.402 són advocats exercents i 6.462 no exercents que també poden beneficiar-se de certs serveis com a membres de l'ICAB. Un dels objectius més ferms de l'ICAB és el de la internacionalització de l'advocacia.