Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reunió inicial del Grup de Treball de Segona Oportunitat de la Comissió de Normativa ICAB-CICAC

26/01/2018
Celebrada el dijous 25 de gener a la seu col·legial, la reunió suposa l'inici del Grup de Treball de Segona Oportunitat de la Comissió de Normativa ICAB-CICAC. L'objectiu del grup de treball és impulsar l’ús de la Segona Oportunitat, i treballar per millorar la seva utilitat per les persones insolvents.
Reunió inicial del Grup de Treball de Segona Oportunitat de la Comissió de Normativa ICAB-CICAC

L'advocacia institucional s'ha compromès a treballar en diferents eixos a través del Grup de Treball atès que considera que el mecanisme de la segona oportunitat és una eina útil per a les persones insolvents, i vol destacar el paper fonamental que l'advocacia està tenint en aquest àmbit en defensa dels drets de les persones.

Per això el Grup de Treball es proposa posar en marxa una sèrie de mesures de formació, informació i difusió de mecanisme de segona oportunitat, la creació d'un Observatori de la Segona Oportunitat, i també treballar en propostes legislatives per millorar la regulació actual de la segona oportunitat.

Participen en el Grup de Treball Jaume Campà, Isidor Garcia, Borja Pardo, Jesús Sánchez, Miguel Ángel Salazar, Cristina Vallejo, amb la coordinació d'Yvonne Pavía i Martí Batllori. També es compta amb la col·laboració dels magistrats José María Fernández Seijo i Carlos Puigcerver.

El Grup de Treball recull la tasca realitzada per altres iniciatives anteriors impulsades des de la Comissió de Normativa ICAB-CICAC.

Un dels temes que s'ha estat treballant és estendre la cobertura de l'assistència jurídica gratuïta a la segona oportunitat, de forma que el torn d'ofici sigui una via d'accés senzilla i sense cost a la segona oportunitat per les persones que reuneixen els requisits de l'assistència jurídica gratuïta.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302