Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei Orgànica 1/2017, de 13 de desembre, de modificació de la Llei Orgànica 5/1995, de 22 de maig, del Tribunal del Jurat, per garantir la participació de les persones amb discapacitat sense exclusions (BOE de 14 de desembre de 2017)

27/12/2017
Entrada en vigor: 14/02/2018. Modifica l'apartat 5 de l'article 8 de la Llei Orgànica 5/1995, de 22 de maig, del Tribunal del Jurat, sobre els requisits per a ser jurat per passar a dir que “caldrà comptar amb l'aptitud suficient per a l'exercici de la funció del jurat”, indicant que les persones amb discapacitat no podran ser excloses per aquesta circumstància de la funció de jurat.

L’Administració de Justícia els haurà de proporcionar els suports necessaris, així com efectuar els ajustos raonables, perquè puguin exercir aquesta funció amb normalitat.

També modifica l’art. 20 de la llei, per passar a determinar que dins dels cinc dies següents a la recepció del qüestionari, els candidats a jurats designats el tornaran al Magistrat que hagi de presidir el tribunal del Jurat, per correu amb franqueig oficial, degudament emplenat, fent constar -si és el cas- aquelles circumstàncies personals associades a situacions de discapacitat que poguessin presentar i que fossin rellevants per a l'exercici regular d'aquesta funció, així com acompanyaran les justificacions documentals que estimin oportunes i concretaran la sol·licitud dels mitjans de suport i ajustos raonables que necessitin per exercir aquest dret.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302