Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió d'Honoraris

Difusió del text íntegre de la resolució S/DC/0587/16 de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), de 8 de març, pel que es sanciona a l’ICAB i a vuit col·legis d’advocats més

21/03/2018
En data 9 de març de 2018, s’ha notificat a aquesta Corporació, la Resolució S/DC/0587/16 de la CNMC, de 8 de març, on es resol que l’ICAB ha comés una conducta prohibida de l’art. 1 de la Llei 15/2007 de 3 de juliol de Defensa de la Competència, consistent en recomanacions de preus mitjançant l’elaboració, publicació i difusió dels 'Criteris Orientadors en matèria d’honoraris professionals als exclusius efectes de la taxació de costes i jura de comptes, aprovats per la Junta de Govern en data 21 de desembre de 2009'.
Difusió del text íntegre de la resolució S/DC/0587/16 de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), de 8 de març, pel que es sanciona a l’ICAB i a vuit col·legis d’advocats més

En la citada resolució la CNMC, pel que fa al Col·legi: (4art) imposa a l’ICAB una multa de 620.000 euros; (5è) intima a aquesta Corporació a que “en el futur s’abstingui de realitzar conductes similars” i (6è) ordena la difusió entre els col·legiats/des de l’ICAB del text íntegre d’aquesta Resolució.

En compliment del que preveu l’apartat 6è de la citada resolució, la Junta de Govern en la sessió de 20 de març de 2018, ha acordat donar difusió del text íntegre d’aquesta resolució entre totes les persones col·legiades, mitjançant la seva publicació en la pàgina web corporativa i la tramesa d’un Flaix Informatiu específic als col·legiats/des.

Adjuntem link amb el text íntegre de la resolució: https://www.cnmc.es/sites/default/files/1954696_37.pdf

Que, a banda de l’anterior, la Junta de Govern en la sessió de 20 de març de 2018 ha acordat:

1. Recórrer la citada Resolució S/DC/0587/16 de la CNMC, de 8 de març, sol·licitant, si s’escau, la suspensió cautelar de la mateixa.

2. Que mentre no s’elaborin uns nous criteris orientatius als exclusius efectes de la taxació de costes i de la jura de comptes, se substitueixin els Criteris que es varen aprovar per la Junta de Govern de data 21 de desembre de 2009, per unes  pautes bàsiques.

Adjuntem link, amb el contingut de les pautes bàsiques aplicables en matèria de criteris orientadors d’honoraris professionals, als exclusius efectes de la taxació de costes i jura de comptes, segons acords de junta de govern de 20 de març de 2018.

El que posem en coneixement de les persones col·legiades als efectes oportuns.

Barcelona, 21 de març de 2018.

Documents

Contactes