Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Llei 1/2018, de 8 de maig, de modificació de la llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives i financeres del sector públic (DOGC de 9 de maig de 2018)

22/05/2018
Entrada en vigor: 10/05/2018.

La Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic incorpora en el seu article 211 l’obligatorietat per part dels estudiants que hagin iniciat els estudis de grau universitari en el curs 2014-2015 d’acreditar els coneixements d’una tercera llengua com a requisit per obtenir la titulació universitària.

L’objectiu que persegueix ha estat compartit per la comunitat educativa i el sistema universitari català, però, a causa de la falta d’instruments oferts, en els darrers anys, pels departaments competents en relació a facilitar l’obtenció del nivell B2 d’una tercera llengua als estudiants que van iniciar els seus estudis universitaris en el curs 2014-15, cal replantejar aquest objectiu en els aspectes temporals, entre d’altres raons perquè el Govern no ha facilitat les eines als estudiants per assolir els nivells exigits per una tercera llengua i, per tant, no es pot aconseguir l’objectiu que es plantejava la llei.

Per això, es modifiquen els apartats 1 i 2 de l’article 211 de la llei 2/2014, de 27 de gener de mesures fiscals, administratives i financeres del sector públic, sobre acreditació dels coneixements d’una tercera llengua, per tal d’establir que els estudiants que iniciïn els estudis universitaris de grau en una universitat catalana el curs 2018/19 i posteriors han d’acreditar, en acabar els estudis, el coneixement d’una llengua estrangera d’entre les establertes en les proves per a l’accés a la universitat (PAU), amb un nivell equivalent al B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa.

Aquesta acreditació es podrà obtenir per mitjà dels certificats acreditatius de coneixements d'idiomes que tinguin reconeguda l'equivalència amb el Marc europeu comú de referència. El departament competent en matèria d'universitats, per mitjà del Consell Interuniversitari de Catalunya, ha de vetllar pel desenvolupament d'aquest procediment.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302