Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de Llei de Secrets Empresarials. L'objecte d'aquesta llei és la protecció dels secrets empresarials. Estableix una definició legal dels mateixos.

18/06/2018
Estableix accions civils de defensa dels secrets empresarials, determinant el càlcul dels danys i perjudicis als efectes del que preveu aquesta Llei. S'estableix la prescripció d'aquestes accions.

Regula l'obtenció, utilització i revelació lícites de secrets empresarials i la violació de secrets empresarials

Determina la jurisdicció civil com a competent i el procediment aplicable per a les accions que s'exerceixin d'acord amb aquesta llei, que serà el que correspongui segons la LEC.

Regula els que estan legitimats per a l'exercici d'aquestes accions i la competència territorial (que a més serà dels jutjats mercantils)

Estableix una prohibició general al tractament de la informació que pugui constituir secret empresarial, determinant les mesures concretes necessàries per preservar la confidencialitat de la informació.

A més, es determinen conseqüències per l'incompliment de la bona fe processal, podent-se imposar multes al demandant que hagi exercit l'acció de manera abusiva o de mala fe, de fins a la tercera part de la quantia del litigi

Es preveuen diligències per a la preparació de l'exercici d'accions de defensa dels secrets empresarials i mesures cautelars

Mitjançant aquesta Llei s'incorpora al dret espanyol la Directiva (UE) 2016/943 del Parlament Europeu i del Consell, de 8 de juny de 2016, relativa a la protecció dels coneixements tècnics i la informació empresarial no divulgats (secrets comercials) contra la seva obtenció, utilització i revelació il·lícites

S'autoritza el Govern perquè, en un termini de 8 mesos a comptar de l'entrada en vigor d'aquesta llei, elabori i aprovi un text refós de la Llei 22/2003, de 9 de juliol, concursal.

 

http://www.congreso.es/public_oficiales/L12/CONG/BOCG/A/BOCG-12-A-23-1.PDF#page=1

 

[INICIATIVES LEGISLATIVES · CORTS GENERALS]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302