Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei de modificació de la Llei 42/2015, de 5 d'octubre, de reforma de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'Enjudiciament Civil, per garantir l'efectivitat dels actes de comunicació del Ministeri Fiscal

11/12/2017
Aquesta proposició de Llei es troba en tràmit al Senat després d’haver estat aprovada pel Congrés dels Diputats en tràmit de lectura única. Entrada en vigor: prevista per a l’01/01/2018.

Segons la redacció vigent de l'art. 151.2 LEC s'estableix l'efectivitat dels actes de comunicació realitzats al Ministeri Fiscal de l'endemà hàbil a la data de recepció que consti en la diligència o en el resguard acreditatiu de la recepció, quan l'acte de comunicació s'hagi realitzat pels mitjans i amb els requisits que estableix l'article 162. Aquest últim article disposa, al seu torn, el règim dels actes de comunicació per mitjans electrònics, informàtics o similars.

Com sigui que les previsions sobre l'eficàcia de les notificacions i comunicacions exigeixen la correcta remissió de l'acte de comunicació per aquests mitjans (el que ha d'implicar la correcta i verificable remissió dels escrits, documents i al·legacions corresponents) i donada la necessitat -ja de manifest per la Fiscalia General de l'Estat- d'adaptar-se al mecanisme d'implementació de la justícia digital, es va establir a la DT 4a de la Llei 42/2015 un règim d'excepció, fins l'1 de gener de 2018, dels actes de comunicació al Ministeri Fiscal, fixant en deu dies naturals el termini que s'estableix a l'article 151.2 de la LEC.

A la vista de les singularitats en la tramitació, estudi, adopció i presa de decisions en els procediments en què intervé el Ministeri Fiscal i les singularitats de l'oficina fiscal derivades del seu desplegament a territoris amb diferents sistemes de gestió processal i comunicació, es prorroga aquella mesura dissenyada de manera transitòria i per raons tecnològiques i, per això, es modifica l'apartat 1 de la disposició transitòria quarta de la Llei 42/2015, de 5 d'octubre, de reforma de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'enjudiciament civil, la redacció del qual passa a ser

«1. Transitòriament, fins l'1 de gener de 2021, en relació amb els actes de comunicació al Ministeri Fiscal, el termini que s'estableix a l'article 151.2 serà de deu dies naturals.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302