Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de reforma de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'enjudiciament civil i de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en matèria de costes del procés

27/12/2017
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

La proposició pretén modificar els arts. 394 a 398 LEC, introduint elements per determinar que -per a  la condemna en costes- no n'hi hagi prou amb el venciment, sinó que també es valori l'actuació (amb mala fe o temeritat) de la part vençuda.

En cap cas podrà existir temeritat o mala fe quan la discordança es refereixi a la diferent interpretació per l'existència de dubtes de fet o de dret, que el tribunal ha d'apreciar, tant aquest extrem com la concurrència de mala fe o temeritat.

Aquest criteri no seria d'aplicació en els casos en què el pronunciament afectés directament a un consumidor que venç en un litigi vinculat a l'existència de clàusules abusives, per raó del principi d'efectivitat del dret de la Unió.

Es pretén reformar també l'article 139 de la LJCA en termes similars als que s'estableix per a la reforma de la LEC.

A més, es modifica l'art. 241 LEC pel que fa a la inclusió en la taxació de costes de la taxa per l'exercici de la potestat jurisdiccional. No s'inclourà en les costes del procés l'import de l'abonada en els processos en què la part que l’hauria de abonar sigui una persona física o es tracti d'execució de les hipoteques constituïdes per a l'adquisició d'habitatge habitual.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302