Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Notes de Premsa

La Junta del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) compleix les principals premisses del seu programa només en 100 dies de govern

29/11/2017
Coincidint amb els tres primers mesos de mandat, la degana ha detallat els primers objectius del programa amb què es va presentar i que comencen a concretar-se, com ara: la funció social del Col·legi -contribuint a la pau social- gràcies a la creació de la Comissió per al diàleg, la conciliació i la mediació; la modificació de les condicions de la Pòlissa de Responsabilitat Civil; la baixada de les quotes col·legials; el foment de la participació amb la creació dins del Col·legi de noves Seccions, Comissions i Grups de Treball; l’aplicació del Codi Ètic i millores de transparència en la gestió de la Junta de Govern, i la revisió i avaluació de l’organització.
La Junta del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) compleix les principals premisses del seu programa només en 100 dies de govern

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, i la seva Junta han presentat aquest matí el balanç dels seus primers 100 dies de govern posant èmfasi en la materialització dels sis compromisos més importants del seu programa de govern.

Maria Eugènia Gay ha ressaltat que “aquests primers objectius en els quals ja estem treballant suposen sis pilars fonamentals per enfortir l’exercici de l’advocacia barcelonina, per fer-la més transparent, accessible, moderna i útil, tant per als professionals del sector com per a la ciutadania”.

La degana ha desgranat les principals novetats que suposen els sis pilars, començant pel foment de la funció pública del Col·legi, contribuint a la pau social. En aquest sentit, ha recordat que en aquests primers 100 dies de Junta ja s’ha posat de manifest la vocació de servei i la implicació de l’ICAB en aquells assumptes que marquen el dia a dia de la ciutat, com a punt de trobada i de diàleg. Dos exemples d’aquesta vocació els trobem:

 • En la posada en marxa del SOJ Atemptats, Servei d’Orientació Jurídica a les víctimes de l’atemptat a Barcelona del 17 d’agost, que va facilitar a les famílies orientació i ajuda en uns moments dolorosos.
   
 • En el lideratge de la Comissió Independent de Diàleg i Mediació, juntament amb més de 150 organitzacions i més de 500 personalitats que van donar suport a aquesta iniciativa. Una Comissió que ha projectat la institució com un espai transversal de diàleg, acord i defensa dels drets i deures reconeguts per la llei i l’Estat de Dret.

Després dels primers 100 dies de govern l’ICAB, doncs, considera que s’obre un camí en el qual el Col·legi ha de tenir un paper actiu, ha de ser el punt de trobada i de debat de la societat civil catalana. Per la seva trajectòria i prestigi com a institució, ha d’implicar-se en tots aquells assumptes que marquen el dia a dia de la societat.

Al costat d’aquesta línia social d’actuació, la degana, Maria Eugènia Gay, ha destacat la resta de pilars que enforteixen la professió de l’advocacia barcelonina des de dins:

 • Modificació de las condicions de la Pòlissa de Responsabilitat Civil que passa per abaratir-la i millorar-ne la cobertura per tal que s’adapti a les diferents necessitats del col·lectiu. L’ICAB vetlla pel correcte desenvolupament de l’exercici professional dels advocats i advocades i disposar d’una Pòlissa de Responsabilitat Civil que permeti desenvolupar la professió amb més seguretat jurídica.
   
 • Baixada de les quotes col·legials. L’ICAB presta atenció als joves que inicien la seva trajectòria professional en l’exercici de l’advocacia, perquè són el present i marcaran el futur d’aquesta professió i de la institució. Per això proposa una reducció de quotes col·legials, tal com es preveia al programa electoral, que consisteix en el 50% de la quota per als joves en els primers dos anys d’exercici (suposa un estalvi de fins a 129€ anuals). Així mateix, i com a reconeixement a la vida professional i col·legial dels advocats amb vocació de servei i implicació social que fa més de 43 que s’hi dediquen, se’ls reduiran les quotes, amb un estalvi per a ells de fins a 312€ anuals.
   
 • Foment de la participació amb la creació de noves Seccions, Comissions i Grups de Treball. Es posa en marxa la Secció de Consum per tal de donar resposta a un àmbit cada cop més transversal per dotar de coneixement i unificar en la matèria. Es crea la Comissió de Transformació Digital  per permetre una seu col·legial digital, influir decididament en la transformació digital de la justícia, esdevenir un referent mundial en transformació digital i millorar el nivell dels advocats/des que ja siguin experts en aquest àmbit. S’impulsa, també, el Grup de treball de violència de gènere amb l’objectiu d’aportar instruments, propostes i accions que permetin treballar a les institucions per garantir una atenció a les víctimes i lluitar per acabar amb aquesta xacra. Finalment, es crea la Comissió delegada de la Junta de govern sobre relacions internacionals per proposar eines i recursos per a la internacionalització de l’ICAB, promovent la participació de la institució i dels col·legiats en fòrums internacionals i ajudant perquè Barcelona esdevingui seu d’esdeveniments jurídics internacionals i es converteixi en el Fòrum de l’Advocacia Internacional.
   
 • Aplicació del Codi Ètic i la transparència en la gestió de la Junta de govern. El Codi Ètic és un recull de regles i principis d’actuació professional que ha d’orientar i governar la convivència entre les diferents persones i col·lectius de l’ICAB. Ha de ser un referent valuós per a tota la comunitat de l’advocacia barcelonina i la seva obligatorietat s’estableix sobre la base de les raons ètiques i morals i d’autoimposició que el justifiquen. Servirà de carta de presentació dels valors, principis i compromisos generals del Col·legi davant de la societat.
   
 • Revisió i avaluació de l’organització. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona inicia un nou model de gestió, realitzant una autoanàlisi interna fruit de la interacció de la Junta de Govern i l’equip de treballadors. Ambdós han elaborat un DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats) del Col·legi per tal de poder realitzar millores en l’organització i avançar-se als possibles problemes que es puguin esdevenir. Així mateix s’està realitzant una auditoria laboral, a més de l’auditoria econòmica i de qualitat.

Balanç dels primers 100 dies de la Junta de Govern ICAB amb la degana, Maria Eugènia Gay from ICAB on Vimeo.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat