Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial decret llei 3/2018, de 20 d'abril, pel qual es modifica la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres, en matèria d'arrendament de vehicles amb conductor (BOE del 21 d'abril de 2018)

02/05/2018
Entrada en vigor: 22/04/2018. Modifica els arts. 9.1, 48.3 i 91.2 de la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres.

Deroga l'apartat 3 de l'article 181 i els dos primers paràgrafs de l'apartat 5 de l'article 182 del Reglament de la Llei d'Ordenació dels transports terrestres, aprovat pel Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre.

El Reglament de la Llei d'Ordenació dels transports terrestres, aprovat pel Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre, i modificat en la matèria pel Reial Decret 1057/2015, de 20 de novembre, estableix, en els seus articles 181 i 182 que ara es deroguen determinades condicions en relació amb l'exercici de l'activitat d'arrendament de vehicles amb conductor i l'atorgament de les autoritzacions que habiliten per a això. Tenint en compte que algunes d'aquestes condicions resulten bàsiques per garantir un adequat equilibri entre l'oferta de serveis en aquesta modalitat de transport i la que representen els taxis, emparats en les corresponents llicències municipals i, si s'escau, autoritzacions de transport de viatgers en vehicles de turisme, es considera necessari donar la major seguretat jurídica possible sobre les regles aplicables a l'efecte. A més, la disposició es justifica per entendre que procedeix adequar el rang normatiu de les regles que compatibilitzin les condicions d'exercici de l'activitat d'arrendament de vehicles amb conductor amb la regulació aplicable al transport urbà en la modalitat de taxi, permetent així l'aplicació congruent de les normes dictades en l'àmbit autonòmic i municipal per regular el transport públic de viatgers en vehicles de turisme en aquest àmbit amb el règim aplicable a les activitats d'arrendament de vehicles amb conductor i de transport públic interurbà en vehicles de turisme regulat per l'Estat en l'exercici de les seves competències.

Així, es determina que procedirà denegar l'atorgament de noves autoritzacions d'arrendament de vehicles amb conductor quan la proporció entre el nombre de les existents en el territori de la comunitat autònoma en què pretenguin domiciliar i el de les de transport de viatgers en vehicles de turisme domiciliades en aquest mateix territori sigui superior a una d'aquelles per cada trenta d'aquestes. No obstant això, aquelles comunitats autònomes que, per delegació de l'Estat, haguessin assumit competències en matèria d'autoritzacions d'arrendament de vehicles amb conductor, poden modificar la regla de proporcionalitat assenyalada en el paràgraf anterior, sempre que la que apliquin sigui menys restrictiva que aquesta.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302