Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 29/2011, de 22 de setembre, de Reconeixement i Protecció Integral a les Víctimes del Terrorisme

04/06/2018
Aquesta proposició es tramita al Parlament de Catalunya. Encara no ha estat presa en consideració. Entrada en vigor: prevista per al dia següent a la seva publicació al BOE.

La proposició pretén regular les infraccions i sancions per conductes que impliquin enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes, en suposar una lesió als valors de memòria, dignitat, justícia i veritat, en els termes de l'article 2, de la regulació de la Llei 29/2011, de 22 de setembre, de Reconeixement i Protecció Integral a les Víctimes del Terrorisme.

Per a això, tipifica les conductes enaltidores i humiliadoras a l'efecte de la imposició del càstig corresponent, llevat que fossin constitutives de delicte.

En tot cas, la imposició de les sancions establertes en aquesta Llei (totes elles de contingut econòmic) serà compatible amb l'adopció de les mesures de l'apartat 4 de l'article 61 de la Llei 29/2011, de 22 de setembre, de Reconeixement i Protecció integral a les Víctimes del Terrorisme, dirigides a fer complir a les Corporacions locals l'obligació de no incórrer en les conductes prohibides en l'esmentat article.

La manera d'implementar aquesta previsió normativa és mitjançant la modificació de la Llei 29/2011, de 22 de setembre, de Reconeixement i Protecció Integral a les Víctimes del Terrorisme, introduint en el títol setè un nou capítol, el tercer, que contindria aquest règim sancionador; en particular en els nous en els nous articles 66 a 71.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302