Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència

Proposició de llei de mesures de protecció dels consumidors vulnerables de gas natural i altres gasos combustibles per canalització.

29/01/2018
Esta proposición se encuentra en trámite en el Congreso. El Pleno ha aprobado la toma en consideración y continúa su tramitación parlamentaria. Entrada en vigor: prevista para el día siguiente de su publicación en el BOE.

La iniciativa legislativa preveu la modificació de l'article 57.3 de la Llei 34/1998, de 7 d'octubre, del sector d'hidrocarburs,per tal d'aclarir que la definició de consumidors vulnerables podrà incloure diferents col·lectius de vulnerables atenent les seves característiques socials, de consum i poder adquisitiu i als llindars de renda per càpita familiar que es determinin per reglament; i, com a conseqüència de l'anterior, establir que el valor base sobre el qual s'apliqui el bo social podrà ser diferent segons les categories de consumidors vulnerables que s'estableixin, podent haver més d'un.

A més, es crea la prohibició de suspendre el subministrament, en un nou apartat de l'article 88 de la Llei 34/1998, de 7 d'octubre, del sector d'hidrocarburs, per a aquells consumidors vulnerables severs que tinguin reconegut el benefici del bo social i estiguin sent atesos, respecte a aquests subministraments, pels serveis socials de les administracions públiques competents per trobar-se, en atenció a la seva renda, en risc d'exclusió social. Aquests subministraments es circumscriuran a persones físiques en el seu habitatge habitual i el compliment dels requisits indicats haurà de ser acreditat mitjançant document expedit pels serveis socials de les referides Administracions públiques.

També es modifica l'article 88.3 de la Llei 24/2013, de 26 de desembre, pel que fa a l'excepció per a aquest col·lectiu de consumidors vulnerables severs de l'aplicació de les previsions relatives a la suspensió del subministrament, així com de la aplicació de recàrrecs o afectació per les empreses distribuïdores dels pagaments que percebin d'aquells dels seus clients que tinguin subministraments vinculats a serveis declarats essencials en situació de morositat.

Es preveu un termini de quatre mesos per a suspendre el subministrament en cas d'impagament per als consumidors vulnerables que es determinin per reglament.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302