Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Servei d'Atenció Col·legial

L'ICAB redueix en gairebé un 50% la quota de la modalitat Bàsica de la pòlissa de Responsabilitat Civil Professional i obté un descompte de fins al 4% en la modalitat de pòlissa Professional

27/12/2017
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha signat amb Aon, corredoria líder en el sector de l'advocacia, un acord pel qual els col·legiats/des es beneficien d'una rebaixa en la quota anual pel servei d'assegurança de Responsabilitat Civil.
L'ICAB redueix en gairebé un 50% la quota de la modalitat Bàsica de la pòlissa de Responsabilitat Civil Professional i obté un descompte de fins al 4% en la modalitat de pòlissa Professional

Des l'1 de gener de 2018, la quota es redueix de 99,25 € a 50 € anuals, el que suposa una rebaixa de gairebé el 50%. A més, sobre les pòlisses professionals es podrà gaudir d'un descompte respecte a l'any anterior de fins al 4% i es podrà ampliar la protecció amb la gamma Premium fins als 3.000.000 €.

La Junta de Govern de l'ICAB, que va prendre possessió el 13 de juliol de 2017, tenia entre els objectius del seu programa millorar les condicions per a les persones col·legiades de la pòlissa de Responsabilitat Civil Professional. Aquest objectiu s'ha aconseguit a través d'una rebaixa de la quota i és fruit de l'acord assolit amb Aon, corredoria d'assegurances líder. Tot això, mantenint Caser com a companyia asseguradora i amb les mateixes condicions tècniques i de cobertura.

La Junta de Govern continuarà treballant per aconseguir també millores en les condicions de la resta de modalitats de la pòlissa de responsabilitat civil de les persones col·legiades a l'ICAB: la Professional, la Premium i la de Societats Professionals.

L'assegurança de Responsabilitat Civil és una de les qüestions claus per a l'exercici de l'advocacia. L'article 9 de la Llei 7/2006 de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals estableix que "els professionals titulats tenen el deure de cobrir mitjançant una assegurança els riscos de responsabilitat en què puguin incórrer a causa de l'exercici de la seva professió".

Més enllà de l'obligatorietat, comptar amb una pòlissa suposa minimitzar les possibles conseqüències d'una reclamació en un entorn cada dia amb major nivell de litigiositat. L'assegurança de Responsabilitat Civil ha de garantir que la cobertura és l'adequada per al nivell de risc en què es pot incórrer. Donades les circumstàncies actuals del sector i l'augment de les reclamacions i imports indemnitzatoris, hi ha la necessitat de subscriure majors cobertures.

Recorda que l'ICAB, mitjançant Aon, també et pot facilitar la contractació de majors límits d'indemnització adequats al nivell de risc, així com cobertures específicament dissenyades per a despatxos i societats professionals.

Documents