Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB analitza la problemàtica de l’augment del preu dels lloguers a Barcelona

20/03/2018
Ha estat en el marc d’una conferència per debatre sobre la necessitat de plantejar una reforma de la LAU
NOTA DE PREMSA: L’ICAB analitza la problemàtica de l’augment del preu dels lloguers a Barcelona

Barcelona, 20 de març de 2018.  L’exponencial pujada del preu dels lloguers a Barcelona també preocupa als advocats i les advocades de la ciutat, que perceben de primera mà la problemàtica que la ciutadania està patint per poder accedir a un habitatge.  Així ho han posat de manifest els diferents experts que han participat aquesta tarda en la conferència celebrada la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).

Sota el títol És necessària una reforma de la LAU davant la problemàtica de l’augment de preu dels lloguers?, l’advocat i degà emèrit de l’ICAB, Pedro Yúfera; els advocats Alejandro Fuentes-Lojo Lastres i Daniel Loscertales Fuertes; i el president del Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, Enrique Vendrell Santiveri, han analitzat la bombolla del lloguer a la capital catalana i han tractat d’aportar idees i solucions davant aquesta situació, amb l'esperança que els poders públics i polítics se’n facin ressò i prenguin de forma urgent cartes en l'assumpte.

La degana del Col·legi, Mª Eugènia Gay, ha presentat la sessió, que ha estat moderada pel secretari de l’ICAB, Jesús Sánchez.

GRUP DE TREBALL

Precisament, Sánchez ha aprofitat l’ocasió per anunciar que la Comissió de Normativa de l’ICAB ha creat un grup de treball per estudiar tots aquells temes que es poden considerar més importants i necessaris de modificació, com podrien ser: la possibilitat d’ampliar el termini mínim legal del contracte d'arrendament d'habitatge; la possibilitat d’establir algun mecanisme de limitació del preu de l'arrendament; la forma en que s’ha d’actualitzar la renda; o si -a més- ha d’haver altres canvis, referits al règim jurídic de l'alienació de l'habitatge arrendat o a la regulació de l’arrendament d’habitacions.

Amb la celebració d’aquesta conferència, l’ICAB confirma la preocupació que existeix sobre aquesta qüestió entre la ciutadania.

Cal recordar que durant el 2017, l’increment mitjà dels preus dels lloguer a Catalunya es va situar en el 9,93%, segons dades de l’Incàsol, mentre que a Barcelona capital aquest augment va ser del 9,48% i el preu mitjà de  877,20 euros, una quantitat inassolible per a moltes famílies.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat