Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 13/2008, de la presidència de la Generalitat i del Govern

03/04/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Es pretén la incorporació de dues modificacions en l’articulat de la Llei 13/2008 avui vigent.

L’actual article 6 preveu que, en cas d’absència, malaltia o impediment del president o presidenta de la Generalitat, n’exerceix la suplència el conseller primer o consellera primera o el vicepresident o vicepresidenta, si han estat nomenats; altrament, n’exerceix la suplència el conseller o consellera que el president o presidenta determini o, en cas de manca de designació, el conseller o consellera que ocupi el primer lloc en l’ordre de prelació protocol·lària.

En cas d’absència, malaltia o impediment de la persona cridada a exercir la suplència, correspon d’exercir la suplència al conseller o consellera que ocupi el lloc immediatament inferior en l’ordre de prelació protocol·lària. Per tant, la pròpia normativa preveu les situacions d’absència, malaltia o impediment, en les quals la substitució o suplència opera automàticament.

La llei no preveu, en canvi, quan aquests supòsits d’absència, malaltia o impediment es produeixin en el moment de la seva elecció, prevista en l’article 4, motiu pel qual es pretén introduir una modificació en el procediment d’elecció, en els supòsits que es donin les situacions ja previstes en l’article 6 o altres impossibilitats físiques que no permetin al candidat expressar-se oralment.

Per altra banda, es preveu també afegir un apartat a l’article 35, amb l’objectiu que el Govern es pugui constituir, convocar, celebrar les seves sessions, adoptar acords i remetre actes tant de forma presencial com a distància, llevat que el seu reglament intern reculli expressa i excepcionalment el contrari.

A les sessions que celebrin els òrgans col·legiats a distància, els seus membres podran trobar-se en diferents llocs sempre que s’asseguri per mitjans electrònics, considerant també com els telefònics, i audiovisuals, la identitat dels membres o persones que els supleixin, el contingut de les seves manifestacions, el moment en què aquestes es produeixen, així com la interactivitat i intercomunicació entre ells en temps real i la disponibilitat dels mitjans durant la sessió.

Entre d’altres, es consideren inclosos entre els mitjans electrònics vàlids, el correu electrònic, les audioconferències i les videoconferències.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302