Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei de control polític de les Corts Generals dels actes i omissions del Govern i del Govern en funcions

09/04/2018
Aquesta proposició es tramita en el Congrés dels Diputats. Ha estat presa en consideració. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

Modifica l’apartat 2 de l’article 26 de la Llei 50/1997, de 27 de novembre, del Govern per tal que tots els actes i omissions del Govern, fins i tot del que estigui en funcions, estiguin sotmesos al control polític de les Corts Generals.

També modifica la Llei 3/2015, de 30 de març, reguladora de l'exercici de l'alt càrrec de l'Administració General de l'Estat, afegint una nova lletra f) a l'apartat 1 de l'article 3, per incorporar un nou principi a observar en l’exercici de l’alt càrrec: el de submissió al control polític de les Corts Generals (al que fa referència la modificació anteriorment prevista).

Per últim, afegeix una nova lletra e) a l'apartat 1 de l'article 25 de la Llei 3/2015, de 30 de març, reguladora de l'exercici de l'alt càrrec de l'Administració General de l'Estat per tal de considerar com a infracció molt greu al que es preveu en aquesta llei l'incompliment per l'alt càrrec de l'obligació de submissió al control polític de les Corts Generals abans indicat.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302