Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei orgànica per a la modificació de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general per a garantir el dret de sufragi de totes les persones amb discapacitat

11/12/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit en el Congrés dels Diputats i ha passat el tràmit de presa en consideració. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

Suprimeix els apartats b) ic) del seu punt primer i punt segon de l'article 3 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (LOREG), que actualment estableixen que no tenen dret de sufragi dels declarats incapaços en virtut de sentència judicial ferma, sempre que aquesta declari expressament la incapacitat per a l'exercici del dret de sufragi; i els internats en un hospital psiquiàtric amb autorització judicial, durant el període que duri el seu internament sempre que en l'autorització el jutge declari expressament la incapacitat per a l'exercici del dret de sufragi.

Afegeix una nova disposició addicional setena, per la qual a partir de l'entrada en vigor d'aquesta modificació de la LOREG per adaptar-la a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, queden sense efecte les limitacions en l'exercici del dret de sufragi establertes per decisió judicial fonamentades jurídicament en l'apartat 3.1. b) i c) de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, ara suprimits. Les persones a les que se'ls hagués limitat o anul·lat el seu dret de sufragi per raó de discapacitat queden reintegrades plenament en el mateix per ministeri de la llei.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302