Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei Orgànica sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana i derogació de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana

19/02/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple va aprovar la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària. Va ser presentada pel Grup Parlamentari Socialista.

Aquesta Proposició de Llei planteja la derogació de Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, recuperant en la seva major part la legislació vigent prèvia a la seva entrada en vigor i actualitzant preceptes de la llei originària reguladora de la matèria (Llei Orgànica 1/1992, de 21 de febrer). També deroga la disposició addicional desena de la Llei Orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, així com la referència a aquesta disposició prevista en la disposició final quarta de la mateixa Llei orgànica.

Determina quines són les autoritats i òrgans competents en matèria de seguretat ciutadana i les funcions que els corresponen.

Estableix mesures d'Acció Preventiva i Vigilància sobre armes i explosius; espectacles públics i activitats recreatives; documentació i identificació personal; i activitats rellevants per a la seguretat ciutadana, així com mesures de seguretat en establiments i instal·lacions.

També regula les actuacions per al manteniment i restabliment de la seguretat ciutadana.

Per últim, estableix un règim sancionador, determinant les infraccions i sancions corresponents, així com la seva graduació i el procediment aplicable.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302