Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissions

Sentències del TS sobre el barem a aplicar, en relació a la data, en cas d’accident

19/06/2007
El Tribunal Suprem resol, com ho va fer en relació a l'aplicació de l'article 20 de la LCS, la controvèrsia sobre el barem a aplicar, si el de la data de l'accident o el de la data de la reclamació. Ha optat per una posició entremig de les dues possibilitats: la data d'alta mèdica.
El Tribunal Suprem resol, com ho va fer en relació a 'aplicació de l'article 20 de la LCS, la controvèrsia sobre el barem a aplicar, si el de la data de l'accident o el de la data de la reclamació. Ha optat per una posició entremig de les dues possibilitats: la data d'alta mèdica.

Adjuntem en un mateix fitxer les Sentències del Tribunal Suprem, Sala Ple, 429 i 430 de 17 d'abril de 2007, les quals determinen que els danys en un accident de circulació s'han de fixar conforme al barem legal vigent en el moment de la seva producció, i que s’han de valorar els seus efectes indemnitzatoris quan es doni l'alta definitiva.

"El daño, es decir, las consecuencias del accidente, se determina en el momento que se produce y este régimen jurídico afecta al número de puntos que debe atribuirse a la lesión padecida y a los criterios valorativos (edad, trabajo, circunstancias personales y familiares, incapacidad, beneficiarios en caso de muerte, etc.), que serán los del momento del accidente.."

"....., la cuantificación de los puntos que corresponden según el sistema de valoración aplicable en el momento del accidente debe efectuarse en el momento en que las secuelas del propio accidente han quedado determinadas, que es el del alta definitiva, momento en que, además, comienza la prescripción de la acción para reclamar la indemnización...".