Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei per la qual es modifica el Reial Decret de 14 de setembre de 1882 pel qual s'aprova la Llei d'enjudiciament criminal, per incorporar la maternitat i paternitat entre les causes de suspensió del judici oral

22/01/2018
Aquesta proposició ha estat presa en consideració pel Senat, on es va presentar. S’ha remès al Congrés dels Diputats, on continuarà la seva tramitació parlamentària.

La proposició planteja la necessitat de modificar la Llei d’enjudiciament Criminal perquè, tot i l’aplicació supletòria de la LEC, el fet que la maternitat i la paternitat no apareguin com una de les causes que s'estableixen en la Llei d’enjudiciament Criminal per a la suspensió de judicis provoca en no poques ocasions la denegació d'aquesta suspensió.

La reforma consisteix en l’addició d’un nou punt a l'article 746 de la Llei d’enjudiciament Criminal (“Procedirà, a més, la suspensió del judici oral en els cassos següents”) amb la redacció següent:

«7è Quan l'advocat de la part que demani la suspensió es trobi de baixa per maternitat o paternitat».

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302