Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Premis, Beques i Subvencions

Bases del Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2017

20/11/2017
Per a llicenciats/des i graduats/des en Dret i els estudiants d’una Facultat de Dret. Destinat a guardonar els millors treballs que versin sobre Col·legis professionals i l’exercici de les professions liberals, especialment l’advocacia. Consulteu les Bases.
Bases del Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2017

1. Podran optar al Premi els llicenciats/des i graduats/des en Dret i els/les estudiants d’una Facultat de Dret.

2. El Premi està destinat a guardonar els millors treballs que versin sobre Col·legis professionals i l’exercici de les professions liberals, especialment l’advocacia, publicat en el territori de l’Estat espanyol i escrit en qualsevol de les llengües oficials d’aquest entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2017.

3.  El Premi té dues modalitats:

Modalitat A

Premi al millor article, sèrie d’articles o reportatge de caràcter informatiu o divulgatiu publicat en premsa escrita o digital, en publicacions periòdiques i regulars, que tracti sobre alguna de les matèries indicades en la base número 2.

Aquesta modalitat està dotada amb 1.500 euros.

Modalitat B

Premi a la millor monografia, assaig o article doctrinal publicat que tracti sobre alguna de les matèries indicades en la base número 2.

Aquesta modalitat està dotada amb 3.000 euros.

4. Els treballs que optin al Premi hauran de presentar-se a la Secretaria de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (carrer Mallorca, 283, 08037 Barcelona) i la data límit de presentació serà el 15 de gener de 2018. Per a aquells treballs enviats per correu certificat, la data del mata-segells determinarà l’acceptació o no de l’enviament.

5. No podrà presentar-se al Premi Memorial Degà Roda i Ventura el concursant que participi en un altre Premi jurídic convocat per aquesta Corporació durant el 2017, així com tampoc els membres de la Junta de Govern, treballadors i col·laboradors no docents de l’ICAB.

6. El Jurat, presidit per la degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i constituït per tots els degans emèrits de la Corporació, es reserva el dret d’adjudicar el Premi a un treball publicat que s’ho mereixi, encara que no s’hagi presentat al Premi, sempre que s’hagi publicat durant el 2017, així com de fer menció especial d’algun dels treballs no premiats que, per la seva qualitat i interès, se’n facin dignes. Igualment, el Jurat podrà declarar desert el Premi.

7. El nom del guanyador/a del Premi es farà públic durant una de les sessions solemnes dels actes organitzats per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per commemorar la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort 2018.

8. Si no es presentés cap persona al concurs, o el Premi fos declarat desert, l’import del Premi es podrà afegir al de l’any següent o distribuir-se en els anys successius.

9. Els treballs no premiats podran ser recuperats pels seus autors en el termini de tres mesos a partir de la concessió del Premi.

10. L’import dels Premis atorgats estarà subjecte a les retencions establertes per la legislació vigent.

11. Les dades facilitades pels participants al concurs seran conservades en un fitxer del qual serà titular l’ICAB,  amb l’objectiu de complir amb les finalitats pròpies d’aquest concurs fins al lliurament del premi.

Els interessats podran exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició al tractament de les dades, remetent un escrit a l'Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, juntament amb una còpia del DNI, per e-mail: lopd@icab.cat; per fax adreçat a: Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ref. LOPD núm. fax 93 487 65 03; o escrit adreçat a Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ref. LOPD, amb domicili al carrer Mallorca, núm. 283, CP 08037 de Barcelona, lliurat personalment al Registre General del Col·legi, o per correu postal.

12. La participació en aquest Premi suposa la plena acceptació de les presents bases. Els convocants resoldran qualsevol aspecte no previst que es pugui plantejar.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Secretaria de Junta de Govern
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat