Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei Orgànica de modificació de la Llei Orgànica 1/1979, de 26 de setembre, general penitenciària, per al reconeixement del caràcter d'Agents de l'Autoritat als funcionaris de cossos penitenciaris en l'exercici de les seves funcions

22/05/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Encara no ha estat presa en consideració. Preveu la seva entrada en vigor per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

Modifica l'article 80 de la Llei Orgànica 1/1979, de 26 de setembre, general penitenciària.

Per una banda, el seu apartat 2, a l'efecte d'incloure en l'àmbit de les funcions d'aquests funcionaris el reconeixement dels mateixos com a agents de l'autoritat, a tots els efectes legals. I, igualment, s'afegeix un nou paràgraf en què es fa remissió al Codi Penal, per tal de solucionar qualsevol tipus d'incident que derivi en atemptat que posi en perill greu la integritat física dels funcionaris penitenciaris, d'idèntica forma al que actualment està regulat per als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

D'altra banda, s'afegeix un nou apartat -el cinquè- a l'article 80 referit, a fi d'incloure -en la mateixa línia que també es contempla per a les Forces i Cossos de Seguretat- mesures específiques d'internament per als funcionaris penitenciaris que hagin de complir condemna en centres penitenciaris ordinaris.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302