Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Pla Igualtat

L’ICAB recorda la figura de Maria Soteras, primera advocada col·legiada de Barcelona  

08/07/2018
Dins de la campanya Cada Dia és 8 de Març, aquest 8 de juliol recordem que l’ICAB va ser el primer Col·legi d’Advocats de l’Estat en acceptar dones entre els seus col·legiats, i ens centrem en la figura de Maria Soteras, la primera dona advocada que es va col·legial al Col·legi de Barcelona, l’any 1927.
L’ICAB recorda la figura de Maria Soteras, primera advocada col·legiada de Barcelona  

L’ICAB es va crear l’any 1833, però no va ser fins a la Reial Ordre del 7 de novembre de 1921 que van ser aprovats pel Ministerio de Gracia y Justicia els nous Estatutos particulars del Col·legi d’Advocats de Barcelona, on feia referència expressa a l’exercici professional de la dona. Al seu article 5è paràgraf 2n recollia, textualment:

“Podrán incorporarse al Colegio las mujeres que reúnan las condiciones exigidas por los presentes Estatutos”.

La Maria Soteras es va incorporar el 1927 en la Sessió de la Junta de Govern del 30 de setembre i el Col·legi va fer pública difusió, en la circular núm. 45 del setembre de 1927.

El 29 de setembre de 1927 va sol·licitar, així mateix, ser inclosa entre els advocats (en aquell moment només homes) que tindrien “el desempeño del turno de oficio”.

Aquest reconeixement s’emmarca dins d’una de les fites del Pla d’Igualtat de l’ICAB, que és visualitzar l’aportació de les dones advocades i juristes.  

CADA DIA ÉS 8 DE MARÇ – JULIOL 2018

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat