Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 19/2015, de 13 de juliol, de mesures de reforma administrativa en l'àmbit de l'Administració de Justícia i del Registre Civil per a la supressió de la taxa a la qual està subjecte el procediment per a l'obtenció de la nacionalitat espanyola per residència

25/04/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Senat. Encara no ha estat presa en consideració. Entrada en vigor prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

La proposició recorda que a partir de la vigència de la Llei 19/2015, de 13 de juliol, de mesures de reforma administrativa en l'àmbit de l'Administració de Justícia i del Registre Civil i del Reial Decret 1004/2015, de 6 de novembre, les sol·licituds de nacionalitat per residència són instruïdes per la Direcció General dels Registres i del Notariat i finalitzen amb la resolució del ministre de Justícia, desapareixent el caràcter judicial de la tramitació, així com la gratuïtat en la presentació de les sol·licituds d'adquisició de nacionalitat per residència.

En el nou procediment tots els sol·licitants han de fer front al pagament de la taxa de 100 euros i qüestiona que no siguin preses en consideració les circumstàncies personals dels mateixos: menors d'edat, persones amb discapacitat intel·lectual, famílies nombroses o amb dificultats econòmiques no són eximits del seu pagament.

Considera que el dret d'accés a la nacionalitat per residència no hauria d'estar subjecta a cap contraprestació econòmica ni s'hauria de permetre que es produïssin discriminacions econòmiques en funció del país d'origen del sol·licitant.

Per això, planteja la supressió d’aquesta taxa mitjançant la derogació de l'apartat 4 de la Disposició final setena de la Llei 19/2015, de 13 de juliol, de mesures de reforma administrativa en l'àmbit de l'Administració de Justícia i del Registre Civil.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302