Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei reguladora de les pràctiques acadèmiques universitàries externes

12/02/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària.

L'objecte d'aquesta proposició de Llei és desenvolupar la regulació de les pràctiques acadèmiques externes de l'alumnat universitari. La proposició les defineix, determina la seva naturalesa i característiques i finalitats.

A més, determina quines són les úniques persones que poden desenvolupar pràctiques universitàries externes i els requisits que han de complir. Preveu que aquestes pràctiques seran exclusivament curriculars (vinculades al Pla d’Estudis).

Regula el Conveni de Cooperació Educativa, que establirà el marc regulador de les relacions entre la persona beneficiària, l'entitat col·laboradora i la Universitat. La formalització del conveni serà prèvia a la incorporació de l'alumnat a l'entitat col·laboradora.

Regula el projecte formatiu, en què es concreta la realització de cada pràctica acadèmica externa i que haurà de fixar els objectius educatius i les activitats a desenvolupar. Determina la durada i horari de realització de les pràctiques.

Determina l’Estatut de l’estudiant en pràctiques i les seves obligacions, com també les tutories (requisits per a exercir-les, drets i obligacions dels tutors de l’entitat col·laboradora i del tutor acadèmic de la universitat), els informes de seguiment i final de l’entitat col·laboradora i de l’estudiant i l’avaluació de les pràctiques.

La proposició pretén la modificació de l’article 11.1 del Text refós de la Llei d'Estatut dels Treballadors, aprovat per Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre i el Reial Decret Legislatiu 5/2000, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, afegint una regulació d’infraccions en matèria de realització de pràctiques acadèmiques externes d'estudiants universitaris en entitats col·laboradores, i incorpora a l'article 2 de la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social, l’atribució a aquesta jurisdicció del coneixement de les qüestions en matèria de drets econòmics i socials dels estudiants que realitzen pràctiques acadèmiques universitàries externes en entitats col·laboradores.

Es preveu que la Llei entrarà en vigor en el curs acadèmic posterior a la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat. En el cas que des de la publicació de la Llei fins a l'inici del següent curs acadèmic transcorri un termini inferior a sis mesos, la Llei entrarà en vigor en el curs acadèmic subsegüent, perquè les universitats puguin adaptar els seus plans d'estudis a la norma.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302