Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ)

La CRAJ informa. Jutjats Socials d'Execucions de Barcelona

05/06/2018
Tramitació dels procediments d’execució dinerària dels partits judicials de Granollers, Mataró, Manresa,Sabadell i Terrassa
La CRAJ informa. Jutjats Socials d'Execucions de Barcelona

A partir del dia 8 de juny els Jutjats d’execucions números 5, 23 i 30 de Barcelona passaran a conèixer de les execucions dineràries de tots els Jutjats Socials de Granollers, Mataró i Manresa, Sabadell i Terrassa.

En data 8 de març de 2018  es va publicar aquesta mesura al BOE (acords de 18 i 28 de febrer de 2018) i entrarà en vigor el proper dia 8 de juny atès que l’article 98 de la LOPJ preveu que entrarà en funcionament 3 mesos més tard.

La mesura està establerta per període d’un any, si bé es preveu que es pugui prorrogar la seva aplicació per tal de donar-li estabilitat.

En l’acord establert pel CGPJ s’estableix també que els assumptes corresponents a execucions dineràries ja assignades als Jutjats Socials de Granollers, Mataró i Manresa, Sabadell i Terrassa es continuaran tramitant en aquests fins a la seva conclusió per resolució definitiva. Per tant, només són objecte d’aquesta les execucions dineràries presentades a partir de data 8 de juny de 2018, inclòs.

Amb la finalitat de gestionar adequadament el traspàs de documentació i informació necessària per l’execució des dels Jutjats Socials declaratius comarcals als Jutjats Socials d’execucions de Barcelona, s’ha implementat un programa informàtic de gestió judicial a través de l’ E J Cat, l’aplicació que ho farà possible.

Us facilitem unes pautes que han estat facilitades per les actuacions dels professionals en aquests supòsits:

1a) Execucions de títols executius judicials. La presentació de les demandes executives s'haurà d'efectuar davant el Jutjat Social declaratiu que hagi generat el títol o conegut el procés tal com s'ha vingut fent fins ara. Serà aquest Jutjat qui determinarà si la competència per al coneixement de la demanda li correspon al jutjat o als jutjats socials d'execucions de Barcelona, en aquest cas ho comunicarà al Servei Comú d'aquests per al seu posterior repartiment a un dels tres jutjats d'acord amb les normes de repartiment vigents a fi que s'incoï pel alternat el corresponent procediment d'execució.

2a) Execucions de títols executius no judicials corresponents a execucions dineràries. La presentació de les demandes executives d'aquest tipus de títols per a professionals s'haurà d'efectuar telemàticament, mitjançant la plataforma E Justícia, mòdul TTA de presentació de demandes de l'extranet del professional a la unitat de destinació, "Secció Social Executòries del Servei Comú de Registre de Barcelona "

S'haurà de remetre: la demanda executiva signada per la part, o per apoderat / a, en aquest cas s'haurà de remetre també els poders que acreditin la representació. La demanda executiva haurà d'anar acompanyada necessàriament del títol executiu en els termes que estableixen els esmentats arts. 44.2 de la LRJS i 135.5, 162.2, 267 i 268 de la LEC.

3a) Presentació d'escrits un cop incoat pel Jutjat d'Execucions de Barcelona el corresponent procediment d'execució. Els escrits i altra documentació que sigui necessari presentar un cop hagi estat repartida la demanda i incoat el corresponent procediment per un dels tres jutjats socials d'execucions de Barcelona es presentaran telemàticament dirigits al jutjat corresponent mitjançant el mòdul de presentació d'escrits del eJ .CAT, en els termes previstos en els arts. 44.2 de la LRJS i 135.5, 162.2, 267 i 268 de la LEC.

Us recordem que la seu dels Jutjats del Social especialitzats en execucions a Barcelona està a la Ciutat de la Justícia (Avda. de les Corts Catalanes 111) a l’Edifici P,  planta 10.

Els seus telèfons són els següents:

Jutjat del Social núm. 1    935548438
Jutjat del Social núm. 2    935548429
Jutjat del Social núm. 3    935548434
SAC    935548443

Contactes