Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de Llei pel qual es modifica el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, a fi de traslladar la Directiva (UE) 2015/2302 del Parlament Europeu i del Consell, de 25 de novembre de 2015, relativa als viatges combinats i als serveis de viatge vinculats

16/04/2018
Entrada en vigor: prevista per al 01/07/2018.

Mitjançant aquest projecte de llei es pretén incorporar a l'ordenament jurídic intern la Directiva (UE) 2015/2302 del Parlament Europeu i del Consell, de 25 de novembre de 2015, relativa als viatges combinats i als serveis de viatge vinculats, per la qual es modifiquen el Reglament (CE) núm. 2006/2004 i la Directiva 2011/83/ UE del Parlament Europeu i del Consell i per la qual es deroga la Directiva 90/314/CEE del Consell.

El projecte preveu la modificació del paràgraf g) de l'article 93 del text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, aprovat pel R. Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre.

A més, modifica el llibre quart d'aquesta disposició per regular els viatges combinats i serveis de viatge vinculats. Estableix disposicions comunes als viatges i serveis que regula en matèria de responsabilitat.

Pel que fa als viatges combinats, estableix les obligacions d'informació i contingut del contracte de viatge combinat (a aquest efecte, es preveu que l'annex del R. Decret Legislatiu 1/2007 s'enumeri com a annex I i s'addicionen els annexos II i III que regularan diversos formularis d'informació normalitzada); les modificacions del contracte abans de l'inici del viatge combinat; la resolució, cancel·lació i dret de desistiment abans de l'inici del viatge; la responsabilitat per l'execució del viatge combinat i dret de rescabalament; la reducció del preu i indemnització per danys i perjudicis; i la possibilitat de posar-se en contacte amb l'organitzador a través del minorista i obligació de prestar assistència. També s'estableixen l'efectivitat i abast de la garantia davant de la insolvència; la garantia de la responsabilitat contractual; el reconeixement mutu de la protecció enfront de la insolvència i cooperació administrativa.

Quant als serveis de viatge vinculats, es regulen els requisits de protecció contra la insolvència i els requisits d'informació

D'altra banda, es preveu la prescripció de les reclamacions (en el termini de 2 anys) i el règim sancionador aplicable

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302