Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei per a promoure i facilitar la donació d'aliments

29/01/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària. Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

La iniciativa legislativa considera que, per incentivar la distribució d’aliments frescos i peribles a les entitats sense ànim de lucre, cal reduir els riscos associats a la responsabilitat civil de les empreses donants pels aliments donats -principal obstacle a la mateixa-. Amb aquesta iniciativa s'adopta la solució coneguda com a «llei del bon samarità», que va ser incorporada a l'ordenament jurídic italià el 2003, i que s'ha mostrat realment eficaç, multiplicant les donacions d'aliments per dotze en tan sols deu anys

A tal efecte preveu la modificació de la Llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició, mitjançant l’addició d’una nova disposició addicional, per facilitar la donació d'aliments frescos i peribles a les entitats sense ànim de lucre, que determina que les entitats que compleixin els requisits en la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació, i els establerts en els articles 2 i 3 de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge, per ser reconegudes com a entitats sense fins lucratius i tinguin en els seus Estatuts els fins i activitats socials, assistencials o benèfics, tenen la consideració de consumidors finals respecte als donants d'aliments, però mantindran les obligacions com a operadors alimentaris respecte als seus beneficiaris, en els termes que estableix la mateixa Llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició. »

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302