Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei Orgànica de modificació de la Llei Orgànica 6/1985, d'1 de juliol, del poder judicial, relativa a la millora de la justícia universal.

02/01/2018
La proposició de llei indicada es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. El Ple ha aprovat la presa en consideració i continua la seva tramitació parlamentària. Modifica els apartats 2, 4 i 5 de l’art. 23 de la LOPJ i suprimeix l’apartat 6 d’aquesta disposició.

La reforma de la LOPJ pretén revertir l’anterior reforma aprovada l’any 2014 que va restringir l’àmbit d’actuació dels tribunals espanyols en matèria de justícia universal.

Per això, es fonamenta en que els jutges i tribunals espanyols, pel que fa als crims internacionals, puguin exercir la seva jurisdicció independentment de la nacionalitat de les víctimes o del lloc en què van ser comesos els presumptes delictes.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302