Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa › Comissió de Drets de les Persones amb Discapacitats

Proposició de Llei per adaptar la Llei 49/1960, de 21 de juliol, de Propietat Horitzontal a la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de l'ONU

25/04/2018
Aquesta proposició es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Encara no ha estat presa en consideració. Entrada en vigor prevista per a l’endemà de la seva publicació al BOE.

La proposició planteja que el règim legal de propietat horitzontal no és equitatiu ni garanteix plenament l'accés en condicions de dignitat i adequació de les persones amb discapacitat i gent gran a un habitatge, perquè no es garanteix la total assumpció de costos.

Planteja la modificació dels arts. 9, 10 i 17 de la Llei de Propietat Horitzontal perquè la contribució a la dotació del fons de reserva de les comunitats de propietaris incorpori també la realització d'obres i actuacions d'accessibilitat que s'estableixen en aquesta modificació de la Llei, l'import repercutit anualment de les mateixes, un cop descomptades les subvencions o ajudes públiques, no excedeixi de 24 mensualitats ordinàries de despeses comunes.

Si l'habitatge constitueix la residència habitual d'una persona amb discapacitat o major de 70 anys no s'aplicarà aquest límit de 24 mensualitats, sempre que aquesta persona hagués residit en l'habitatge per un període de'almenys, un any amb anterioritat a la sol·licitud de les obres o actuacions.

Pel que fa a l'adopció del corresponent acord a la Junta de la Comunitat s'estableix que -sense perjudici del que abans indicat- la realització d'obres o l'establiment de nous serveis comuns que tinguin per finalitat la supressió de barreres arquitectòniques que dificulten l'accés o mobilitat de persones amb discapacitat i, en tot cas, l'establiment dels serveis d'ascensor, fins i tot quan impliquin la modificació del títol constitutiu, o dels estatuts, requereix el vot favorable de la majoria dels propietaris, que, al seu torn, representin la majoria de les quotes de participació.

Quan s'adoptin vàlidament acords per a la realització d'obres i actuacions d'accessibilitat, la comunitat està obligada al pagament de les despeses.

També modifica l'art. 2.5 del R. Decret Legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Sòl i Rehabilitació Urbana, pel que fa a la definició d'ajustos raonables, per considerar les mesures d'adequació d'un edifici per facilitar l'accessibilitat universal de forma eficaç, segura i pràctica, i sense que suposin una càrrega desproporcionada.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302