Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió d'Estrangeria

NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra la decisió del ministre de l’Interior de retirar les concertines de la tanca de Melilla

14/06/2018
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) recorda que el control dels fluxos migratoris s’ha de fer respectant el drets humans de les persones migrants
NOTA DE PREMSA: L’ICAB celebra la decisió del ministre de l’Interior de retirar les concertines de la tanca de Melilla

Barcelona, 14 de juny 2018. L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es congratula de les declaracions del Ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, de retirar les concertines de les tanques que separen Ceuta i Melilla del Marroc.

L’ICAB recorda que el control dels fluxos migratoris s’ha de fer tot respectant els drets humans de les persones migrants i que la lluita contra la migració irregular no pot vulnerar el dret a la integritat personal.

Aquest anunci hauria d’anar acompanyat d’altres garanties, com ara la supressió immediata de les anomenades expulsions en calent, que han estat rebutjades pel Tribunal Europeu de Drets Humans com a expulsions col·lectives, contràries al Conveni europeu.

En qualsevol cas, les polítiques migratòries no s’haurien de centrar en aspectes de seguretat, sinó que haurien de posar l’èmfasi en la cooperació al desenvolupament amb els països d’origen i l’ordenació racional dels fluxos migratoris.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat