Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Modificació de l'article 16 del Reglament del Torn d'Ofici de l'ICAB

05/08/2016
Com ja hem informat anteriorment, la Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) va aprovar iniciar els tràmits per a la modificació de l’article 16.4 del Reglament de Torn d’Ofici, amb la finalitat que, una vegada aprovada i publicada al DOGC la reforma del precepte, es pugui procedir a l’establiment d’un nou horari en el servei de guàrdia en assistència al detingut.
Modificació de l'article 16 del Reglament del Torn d'Ofici de l'ICAB

La voluntat que presideix aquesta reforma no és altra que la de  minimitzar l’impacte que la comunicació immediata de les detencions per part dels òrgans policials ha tingut en la duració dels dies que els lletrats i lletrades han de dedicar a la guàrdia, en el convenciment de que un horari diferent pot comportar que  en les detencions comunicades en les últimes hores de la guàrdia, es pugui prendre declaració al detingut  durant la nit o en les primeres hores del dia següent,  amb la finalitat de que  el client sigui posat a disposició judicial, mitjançant la primera o, en el seu cas, la  segona conducció.

Fins al 28 de juliol de 2016 (data de finalització del termini establert reglamentàriament) s’han presentat al·legacions i esmenes a la modificació proposada per la Junta de Govern per companys i companyes del Torn d’Ofici, esmenes i al·legacions que seran estudiades i valorades i respecte de les que us informarem properament sobre la seva estimació o desestimació.

Contactes