Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Dones Advocades

La Comissió de Dones Advocades s'entrevista amb la presidenta del Parlament

17/02/2017
El passat dilluns 30 de gener, part de la Junta de la Comissió de Dones Advocades es va entrevistar amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per comentar i incidir en diversos aspectes de diferents polítiques que afecten als drets de les dones.
La Comissió de Dones Advocades s'entrevista amb la presidenta del Parlament

Així doncs, es va fer esment tant de la Llei 17/2015 d'igualtat efectiva de dones i homes de 21 de Juliol,  la llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista de 24 d'abril i, també, als drets sexuals i reproductius, així com a la necessitat d'activar el registre de parelles de fet.

Igualment, se li va fer entrega de la revista 'Dones' de juny de 2001, del 'Món Jurídic' de maig 2014 on apareix l'article dels 30 anys de la Comissió, el Llibre de l'Advocacia: una qüestió de gènere i també el Manifest de la Comissió de Dones Advocades sobre la suspensió del TC de determinats articles de la Llei 17/2015.

Després, es va tenir l'oportunitat de participar en l'acte que acollia el parlament titulat La situació de la dona en l'àmbit de la justícia dins el cicle La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país, on van intervenir la pròpia presidenta, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i la jutgessa Decana, Mercè Caso.

En les tres presentacions es va coincidir en què encara queda un gran camí per aconseguir la plena igualtat de les dones en l'àmbit de la justícia, malgrat els esforços i polítiques que s'estàn duent a terme. En l'acte, en resposta a la pregunta formulada per la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB, el conseller de Justícia va anunciar que estan enllestint el text que ha de regular el Registre de Parelles de Fet i que estarà acabat al març de 2017.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat